fbpx

ארטיק מסקרפונה וקרמל

25 אפריל 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הארטיק כדאי להכין כמה שיותר זמן מראש ( אפשר גם שבוע ) כך שיהיה קל יותר לצפות אותו.

את תהליך הציפוי עושים בזריזות ובמהירות כדי לא להמיס את הארטיק בתוך הציפוי.

אם אתם רוצים את הארטיק מעט יציב יותר אפשר להוסיף לבלילה 2 כפות של אינסטנט פודינג וניל.

את הארטיק אפשר לצפות עם כל שוקולד!

 

ארטיק מסקרפונה וקרמל ( 16 יחידות ):

 

לקרמל מלוח:

200 גרם סוכר לבן

120 מ"ל שמנת מתוקה חמה!

90 גרם חמאה רכה

1 כפית מלח

 

לבלילת הארטיק:

500 מ"ל שמנת מתוקה

400 גרם חלב מרוכז

1 כפית מחית וניל

200 גרם גבינת מסקרפונה

 

לציפוי:

300 גרם שוקולד בלונדי / שוקולד "גולד"

2 כפות שמן קנולה

50 גרם בייגלה מרוסק

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הקרמל: בסיר רחב מניחים בשכבה אחידה את הסוכר הלבן, את הסוכר ממיסים מעל להבה נמוכה ( לא מערבבים בכלל!) הסוכר לאט לאט יתחיל להתקרמל. אפשר מידי פעם להזיז מעט את הסיר. כאשר הסוכר הופך לקרמל חלק בצבע זהוב עמוק זה הזמן להוסיף את השמנת, את השמנת המתוקה מוסיפים בזהירות בזרם דק תוך כדי ערבוב עם מטרפה כדי למנוע היווצרות של גושים. מערבבים כל הזמן עד שהקרמל מגיע לרתיחה.

לאחר מכן מורידים מהאש, מוסיפים את המלח והחמאה. טורפים היטב עד שהקרמל הופך לחלק ואחיד.

את הקרמל מעבירים לקערה לצינון לטמפרטורת החדר.

 

כאשר הקרמל הגיע לטמפרטורת החדר ממשיכים לארטיק.

 

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, מסקרפונה ומחית וניל. מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה. אל הקערת המיקסר מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים עד איחוד.

את הבלילה מעבירים לשקית זילוף. גם את קרם הקרמל מעבירים לשקית זילוף.

מניחים את תבניות הארטיקים מעל תחתית ישרה וקשיחה ( אפשר תבנית אפייה, אפשר סתם משטח )   תחילה מזלפים מבלילת הארטיק בתוך התבניות כחצי גובה, מעל מזלפים מעט מקרם הקרמל. מעל קרם הקרמל מזלפים את בלילת הארטיק עד סוף התבנית, מכניסים את מקל הארטיק ומכניסים להקפאה מלאה של לפחות 7 שעות.

 

לאחר הקפאה מחלצים את הארטיקים מהתבנית מניחים על מגש , מחזירים להקפאה עד הכנת הציפוי.

 

לציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה , מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את הבייגלה ומערבבים שוב. מעבירים את השוקולד לכוס רחבה ( כך שיהיה אפשר לצפות את הארטיק ). את השוקולד מניחים לצינון קל כדי שהחום של השוקולד לא ימיס את הארטיק.

לאחר צינון קל. מוציאים את הארטיק מהמקפיא ועושים את התהליך הזה בזריזות.

מצפים את הארטיק, מניחים על נייר אפייה ומחזירים להקפאה להתייצבות.

לאחר התייצבות אפשר לקשט או פשוט לאכול (:

[js-disqus]