fbpx

עוגת שמרים מלוחה עם פסטו

6 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת שמרים מלוחה עם פסטו ( קוטר 22):

 

לבצק שמרים:

455 גרם קמח

20 גרם שמרים טריים (7 גרם שמרים יבשים)

5 כפות סוכר

1 ביצה

60 גרם חמאה רכה

240 מ"ל מים

1 כפית מלח

1/2 כפית אבקת שום

 

ביצה להברשה

 

למילוי:

300 גרם ממרח פסטו

100 גרם טפנד זיתים

100 גרם פרמז'ן מרוגד

100 גרם גבינה בולגרית

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר את המים, ביצה ולאחר מכן את החמאה. מוסיפים את המלח ואבקת השום וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-7 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק, מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים עם העוגה.

 

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מקמחים היטב! את משטח העבודה, כל חלק מרדדים לעיגול די דק. מניחים לבצק המרודד לנוח 5 דקות כדי שיהיה נוח לעבוד איתו לאחר מכן.

לאחר מנוחה קלה של הבצק מתחילים!

כל משטח בצק קורצים עם רינג עגול בקוטר 22 אם אין לכן רינג אפשר לקחת צלחת עגולה גדולה ולחתוך מסביב בעזרת סכין או גלגלת פיצה.

 

לאחר שקיבלנו 4 עיגולים שווים ממשיכים – את ההרכבה רצוי לעשות על משטח קשיח או תבנית.

מניחים מעל התבנית נייר אפייה.

מניחים עיגול בצק ראשון מעל נייר האפייה, מעל הבצק מורחים שכבה דקה של ממרח פסטו, מעל טפנד זיתים, מעט פרמז'ן וגבינה בולגרית , תשאירו שוליים נקיים , כדי שהקצוות לא יתלכלכו בגלגול.

מעל מניחים עוד עיגול בצק, מעל הבצק מורחים שכבה נוספת של המילוי , בעדינות! מעל מניחים עוד עיגול בצק , מורחים שכבת מילוי  נוספת וסוגרים עם עיגול הבצק הרביעי.

 

מניחים במרכז העיגול רינג קטן או צלחת עגולה קטנה. פורסים בצדדים ל-4 לאחר מכן על חתיכה פורסים לחתי וכל חצי פורסים לחצי נוסף.

כך שנקבל שמש עם 16 רצועות.

כל 2 רצועות נגלגל פנימה פעמיים. לאחר מכן נסגור בקצוות וכך נמשיך עם כל הרצועות.

משאירים את העוגה להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לאחר התפחה של העוגה מברישים בביצה. מכניסים לאפייה כ-  25 עד 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מאפייה, מברישים עם מעט חמאה מומסת, ניתן לפזר גם מעט פרמז'ן ומגישים