fbpx

עוגיות שוקולד במילוי לוטוס

17 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

החורף הזה גורם לי להתאהב בעוגיות.

אני עוד לא הצלחתי לפענח למה אבל אני חושבת ש זה נותן תחושה של בית חם, עצם זה שיש קופסא של עוגיות על השיש או שהריח שיוצא מהתנור מתפזר בכל הבית.

כל שבוע אני מנסה עוגיה חדשה. פעם הן קצת יותר מושחתות ולפעמים הן קצת יותר ביתיות ונוסטגליות.

הפעם הלכתי על עוגיה באמת שחיתות.

עם בצק קקאו טעים טעים!!!! אפילו אני הופתעתי. ומילוי של ממרח לוטוס שנמס באפייה בצורה משוגעת.

תשימו לב , ככל שהמילוי יהיה גדול יותר כך העוגיה תהיה שטוחה יותר. ככל שהמילוי יהיה קטן יותר כך העוגיה תישאר עגולה ויציבה.

 

כמה דברים לפני שמתחילים: 

לא לדלג על שלב הקירור של הבצק!

חשוב שתדעו שהלוטוס נמס באפייה וגורם לעוגיה להשתטח לכן ככל שכדור הלוטוס יהיה גדול יותר כך העוגיה תשתטח יותר.

תשימו לב שהבצק שלכם לא דק מידי כדי שהעוגיה לא "תקרע" במהלך האפיה.

לאחר צינון מלא של העוגיה , הממרח חוזר להיות יציב ולא נשאר נוזלי.

 

 

עוגיות שוקולד במילוי ממרח לוטוס ( 14 עוגיות גדולות ): המתכון על פי כוסות מדידה 

 

115 גרם חמאה

83 גרם סוכר חום כהה דביק  ( 1/3 כוס )

100 גרם סוכר לבן ( 1/2 כוס )

1 ביצה

45 גרם אבקת קקאו ( 1/3 כוס )

230 גרם קמח

1/2 כפית מדידה של אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מדידה של קורנפלור

קורט מלח

 

למילוי:

צנצנת ממרח לוטוס

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חמאה , סוכר לבן וסוכר חום כהה, מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבל עד שהחמאה הופכת למרקם קרמי וכמובן כשכל החומרים מתאחדים.

לאחר מכן מוסיפים את הביצה, מגרדים מעט עד תחתית הקערה ומערבלים שוב עד איחוד.

מוסיפים את החומרים היבשים: אבקת קקאו, קמח, אבקת סודה לשתייה, קורנפלור וקורט מלח, מערבבים עד בצק אחיד ומעט דביק.

 

מעבירים את הבצק לניילון נצמד , מכניסים לקירור במקרר למשך כשעה.

 

בזמן שהבצק במקרר עוברים למילוי הלוטוס: בעזרת כף/ כפית מניחים כדורים של ממרח לוטוס מעל נייר אפייה, מכניסים להקפאה עד הרכבת העוגיות.

 

מחממים תנור ל-190 , מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

לאחר שכדורי הלוטוס קפאו ולאחר כמובן קירור הבצק ממשיכים להרכבת העוגיות:   מחלקים את הבצק ל-14 כדורים.

כל כדור משטחים למעין "פיתה" (כך שיהיה מספיק שטח כדי להכניס את הלוטוס) , מניחים במרכז כדור לוטוס קפוא וסוגרים את הקצוות לכדור עגול. מגלגלים מעט בידיים כדי שיהיה אחיד ועגול.

כך חוזרים על כל כמות הבצק. מניחים מעל נייר אפייה במרווחים. אם נשארו לכם כדורים בחוץ ( סביר להניח שלא הכנסתם את כולם ביחד) תכניסו אותם למקרר עד שתצא הנגלה הראשונה ותגיע הנגלה הבאה.

מכניסים לאפייה במשך כ-12 דקות. כך חוזרים עם כל שאר העוגיות.

 

לאחר האפייה מניחים לעוגיות להצטנן במשך כעשר דקות לפחות, העוגיות נורא רכות ואם תרימו אותן לפני הצינון הן יתפרקו.

לאחר צינון מלא ניתן לאחסן את העוגיות בקופסא  אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 4 ימים.

[js-disqus]