עוגת שיש נוטלה מדהימה
![](https://adikosh.co.il/wp-content/uploads/2022/01/IMG-2098-scaled.jpg)
עוגת שיש היא מסוג העוגות המנצחות, הכי פשוטה וקלילה אבל אין אחד שלא יאהב אותה כמובן בתנאי שהיא עסיסית ורכה.
העוגה המושלמת שלי לסופ"ש היא עוגת שיש נוטלה , הכי קלה להכנה ( כל אחד יכול ), רק תה נענע בצד ואתם מסודרים.
לפני שמתחילים:
*העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק מתכת
*את הנוטלה אפשר להמיר לכל ממרח שוקולד אחר
*את הקמח שקדים אני לא ממליצה להמיר
עוגת שיש נוטלה מדהימה (תבנית אינגליש קייק מתכת גדולה):
2 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
3/4 כוס קמח (105 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח שקדים (50 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 כפות נוטלה (שהמסנו במיקרוגל 30 שניות)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 165 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).
בקערה מניחים ביצים , שמנת מתוקה וסוכר, מקציפים עד קציפה תפוחה ובהירה.
מוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה, ממשיכים לערבב רק עד איחוד.
מעבירים 1/3 מהבלילה אל הקערה עם הנוטלה ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה , מוזגים את הבלילה הבהירה אל התבנית ומשאירים 3 כפות בצד.
מעל הבלילה הבהירה מוזגים את הבלילה הכהה עם הנוטלה ולאחר מכן מניחים מעל את 3 הכפות שהשארנו בצד.
בעזרת סכין מערבבים ויוצרים צורה של שיש.
תשימו לב שערבבתם היטב , הבלילה כבדה ולכן חשוב לערבב היטב כדי לקבל צורה של שיש.
מעבירים את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש.
אופים את העוגה כ- 45 דקות עד שעה ( כן כן זה משתנה מתנור לתנור וגם התבנית משפיעה כאן).
כאשר העוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציא את העוגה.
במהלך הצינון העוגה קצת תרד בגובה, לאחר כ-30 דקות של צינון נתן לחלץ אותה מהתבנית ולפרוס.
[js-disqus]