fbpx

עוגת גבינה אפויה ללא סוכר

23 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

אחת העוגות שהכי אוהבים אצלי בבית היא עוגת גבינה אפויה גבוהה קלאסית.

בבית אתגרו אותי להפוך אותה לעוגה דלת קלוריות , ללא סוכר, שנוכל לאכול אותה ללא ייסורי מצפון.

 

אז גיליתי לא מזמן את האינסטנט פודינג ללא סוכר של סוויטאנגו ( שזה מצאה מדהימה ) ויותר מזה הדבר הכי גאוני זה האבקת סוכר ללא סוכר ( שאני עד עכשיו בשוק מזה ) , בקיצור יצאה עוגה מדהימה וטעימה. והיא ללא ייסורי מצפון וללא סוכר והיא גם נורא קלה להכנה.

אז אחרי שזללו אותה כל הסופ"ש אני מרגישה מספיק בטוחה בה.

אם פורסים את העוגה ל-20 יחיודת, קלוריות פר יחידה – 150 עד 200 קלוריות.

כמובן תלוי אם יש תחתית עוגיות או לא.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

אפשר לוותר על התחתית ואז כל פרוסה תהיה פחות קלוריות וללא גלוטן.

כדי שהעוגה לא תיפול במהלך האפייה לא לפתוח את התנור!

אם משתשמים בסוכר רגיל מחליפים באותה הכמות

אם מחליפים לאינסטנט פודינג רגיל משתשמים בחבילה אחת ולא ב-2. זאת אומרת פודינג רגיל 80 גרם.

העוגיות שבתחתית יכולות להתשנות , חלקן יבשות יותר וחלקן פחות. לכן תשימו לב לאחר הערבוב עם החלב, אם הפירורים לא מפסיק לחים או רטובים ניתן להוסיף עוד חלב.

 

 

עוגת גבינה דלת קלוריות ללא סוכר ( תבנית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה בקוטר 24 ):

 

לתחתית:

30 יחידות עוגיות ללא סוכר מחיטה מלאה (ניתן להשיג בסופר באיזור “ללא סוכר”)

10כפות חלב

 

לעוגת גבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5%

200 מל שמנת חמוצה 9%

5 ביצים

1 כוס סוכר של "סוויטאנגו "

2 חבילות פודינג וניל ללא סוכר של "סוויטאנגו"

70 גרם קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

 

לקישוט:

אבקת סוכר ללא סוכר של " סוויטאנגו"

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.

 

מתחילים עם התחתית: במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים דקים. מוסיפים את החלב ומערבבים עד מרקם לח. את הפירורים מעבירים לתחתית התבנית של העוגה ומהדקים היטב עם גב של כוס או גב של כף. מכניסים להקפאה עד הכנת הבלילה.

 

ממשיכים אל בלילת הגבינה: בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר ובעזרת וו בלון מקציפים על מהירות גבוהה עד קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים אל קערת המיקסר את הגבינה והשמנת החמוצה. ממשיכים לערבב .

 

בקערה קטנה מניחים את הפודינג וניל והקורנפלור , מוזגים אל הקערה  כוסות מהבלילה וטורפים היטב עד שאין גושים.

 

מעבירים את בלילת הפודינג והקורנפלור אל קערת המיקסר וממשיכים לערבב עד איחוד מלא ללא גושים, לבסוף מוסיפים תמצית וניל.

 

מוזגים בזהירות את בלילת העוגה מעל התחתית של פירורי העוגיות.

 

את התבנית של העוגה מניחים בתבנית תנור מעט עמוקה יותר ומוזגים אליה מים רותחים ( אפייה ב"אמבט מים" ).

 

מכניסים את העוגה לאפייה ראשונה כ- 10 דקות ב- 180 מעלות. לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-50 דקות או עד שהעוגה זהובה למעלה ומעט רוטטת.

 

מוציאים את העוגה מאפייה , מניחים בחוץ לצינון של 10 דקות ומכניסים לקירור במקרר לפחות כ-5 שעות.

 

לאחר קירור מלא מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות וזוללים!

 

*הפוסט בשיתוף חברת "סוויטאנגו"

[js-disqus]