fbpx

עוגיות מושלגות רכות ושוקולדיות

10 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות מושלגות ( 20-30 יחידות)  :

 

220 גרם שוקולד מריר של עלית

70 גרם חמאה

2 ביצים

100 גרם סוכר ( 1/2 כוס )

200 גרם קמח ( ½1 כוסות פחות כף)

30 גרם קקאו

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

לגלגול:

1/2 כוס סוכר לבן

150 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה (השוקולד לא יהיה נוזלי וזה בסדר)  מניחים בצד.

 

בקערת המיקסר מניחים סוכר וביצים, מקציפים עם וו בלון עד קצף בהיר , מוסיפים את השוקולד שהמסנו וממשיכים להקציף.

מוסיפים את הקמח, קקאו , אבקת האפייה והמלח, ממשיכים להקציף רק עד איחוד.

לבסוף נעזרים במרית מקפלים מעט , מעבירים את הבלילה לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

 

מסדרים את הסוכר ואבקת הסוכר בקערות נפרדות.

 

לאחר הקירור של הבלילה מתחילים עם הגלגול. לוקחים מהבלילה כף  , מגלגלים לכדור , מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים עד ציפוי מלא , לאחר מכן מעבירים לקערה עם אבקת הסוכר ומגלגלים לציפוי מלא. מניחים על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה . את הכדורים מניחים במרווחים קטנים.

 

את העוגיות אופים כ-10 עד 15 דקות. מוציאים מאפייה ומצננים. את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

[js-disqus]