fbpx

עוגת שוקולד וקוקוס עסיסית

24 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגות שוקולד הן אחת האהבות הגדולות שלי. יש לי לא מעט מתכונים של עוגות שוקולד , אחת רכה יותר, אחת עסיסית יותר , אחת פאדג'ית ..

אני אוהבת לעשות להן טוויסט ולהפוך כל עוגת שוקולד למיוחדת בדרכה שלה, ותאמינו לי אין סוף מתכונים לעוגות שוקולד כי באמת כל אחת מיוחדת בפני עצמה.

אחד השילובים המהממים עם שוקולד זה קוקוס – ולא רק על עוגת השוקולד כקישוט.

הפעם הכנתי עוגת שוקולד פשוטה ובסיסית ( עסיסית ורכה ) בשילוב של קוקוס בתוך הבלילה. כן כן הפעם הקוקוס הוא ממש נמצא כבר בתוך העוגה … והטעם? וואו! לא דומיננטי מדי, מדויק ומשתלב נהדר.

גם אם אתם לא חובבים הכי גדולים של קוקוס , אתם לא תוכלו לסרב לה , אני מבטיחה לכם (:

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את העוגה אפשר להכין עם מטרפה, תשימו לב שבסוף צריך לטרוף את הבלילה מהר מעין הקצפה קצרה.

את השוקולית לא ניתן להחליף. ( אלא אם כן אתם רוצים עוגה עם טעם דומיננטי של קקאו אז 1/2 כוס זה נהדר )

העוגה יוצאת עסיסית ורכה, היא לא גבוהה ולא בסגנון טורט גבוה.

 

עוגת שוקולד וקוקוס עסיסית ( תבנית מלבנית 25*35 או 2 תבניות אינגליש קייק )

 

4 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית ( או 3/4 כוס שוקולית ו 1/4 כוס קקאו )

3/4 כוס קמח

3/4 כוס קוקוס

1 כפית אבקת אפייה

125 מ”ל שמנת מתוקה / צמחית

100 גרם שוקולד מריר

 

לציפוי:

150 מ”ל שמנת מתוקה / צמחית

150 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.

 

בעקרת המיקסר מניחים ביצים, שמן וסוכר. בעזרת וו בלון מתחילים לערבב על מהירות נמוכה ( לא להקציף) .

מוסיפים את השוקולית, הקמח , הקוקוס ואבקת האפייה, ממשיכים לערבב עד איחוד.

 

בקערה מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

את השוקולד המומס מוזגים בזרם דק אל קערת המיקסר, מגבירים את המהירות ומקציפים במשך כ-3 דקות.

 

מוזגים את הבלילה אל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים את העוגה כ- 30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורי לחים.

 

מוציאים את העוגה לצינון ומכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוזגים את הציפוי מעל העוגה, מיישרים מעט ומניחים לעוגה להצטנן כשעה.

 

לאחר מכן ניתן לפרוס ולאחסן במקרר או בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.