fbpx

עוגיות אמסטרדם מדהימות!

5 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות אמסטרדם ( 15 יחידות ):

120 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר חום כהה

50 גרם סוכר לבן

2 ביצים L

100 גרם שוקולד מריר מומס

215 גרם קמח לבן של "סוגת"

20 גרם קורנפלור

30 גרם קקאו

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

100 גרם שוקולד קצוץ ( אופציה כתוספת )

 

למילוי:

15 יחידות פרלין שוקולד לבן / שוקולד לבן קפוא / ממרח שוקולד לבן קפוא

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת הבצק של העוגיות:

בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום כהה, מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב.

מוסיפים את הביצים מערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.

מגרדים את צידי הקערה ומוסיפים את השוקולד המומס , מערבבים עד בלילה אחידה.

מוסיפים את הקמח, קורנפלור, קקאו ואבקת סודה לשתייה, מערבבים עד קבלת בצק אחיד.

בשלב זה ניתן להוסיף שוקולד לבן קצוץ / מטבעות שוקולד. את כל התהליך של הכנת הבצק ניתן לעשות גם עם מיקסר ידני.

מעבירים את הבצק לקירור של לפחות 4 שעות או לילה שלם.

 

לאחר קירור הבצק ממשיכים.

מחממים תנור ל- 190 מעלות, מצב סטטי.

מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים. כל כדור פותחים בעזרת כף היד ומניחים במרכז פרלין שוקולד לבן / ממרח קפוא, סוגרים את הבצק לכדור ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

כך חוזרים עם כל הכדורים .

 

את הכדורים מניחים במרווחים גדולים כי הם הולכים להשתטח בתנור.

מכניסים את העוגיות לאפייה כ- 10 עד 14 דקות, או עד שהקצוות של העוגייה נסדקות.

מוציאים מאפייה, מניחים לצינון.

לאחר צינון אוכלים! ומגלים את הפתעת הפרלין שוקולד לבן שלנו.

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

העוגיות נשמרות כ- 5 ימים.

 

 

 

פרסום ממומן בשיתוף "סוגת"

 

[js-disqus]