fbpx

עוגת פתיבר גלידה ומסקרפונה

4 מאי 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת פתיבר גלידה ומסקרפונה ( תבנית מלבנית 25*35):

 

לשכבת הגלידה מסקרפונה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

300 גרם חלב מרוכז ( פחית אחת )

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

100 גרם פתיבר שוקו טחון / גרוס דק (  זה תלוי בכם )

 

1 שרוול פתיבר שוקו

1 כוס חלב לטבול את הביסקוויטים

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקישוט:

פתיבר פינוקים

שוקולד מגורד

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הגלידה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ואינסטנט פודינג וניל, מתחילים להקציף עם וו בלון עד קציפה יציבה.

מוסיפים בזרם דק את החלב המרוכז וממשיכים להקציף רק עד איחוד ( המנעו מהקצפת יתר ).

אל הגלידה שלנו מוסיפים את העוגיות הטחונות, מקפלים בדעינות כך שהבלילה תהיה אחידה ומניחים בצד.

 

מרכיבים את העוגה:  טובלים את הפתיבר – שוקו בחלב ומיד מניחים בתחתית התבנית שלנו כך שכל התחתית תהיה עם שכבה של פתיבר.

מעל הפתיבר מוזגים מחצית מבלילת הגלידה ומשטחים עם פלטה או גב של כף. מכניסים להקפאה כ10 דקות.

לאחר הקפאה קלה ממשיכים, טובלים שוב פתיבר – שוקו בחלב ומניחים בעדינות מעל שכבת הגלידה, כך שכל השכבה תהיה פתיבר שוקו.

מעל הפתיבר מוזגים בזהירות! את מחצית בלילת הגלידה ומשטחים לשכבה אחידה.

מעבירים להקפאה למשך הלילה , לפחות 7 שעות.

 

לאחר הקפאה מלאה ממשיכים לציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים את הגנא מעל העוגה הקפואה, משטחים בזהירות ובזריזות לשכבה אחידה.

מחזירים למקפיא לשעה להתייצבות. לאחר מכן מקשטים ומגישים.

 

פוסט בשיתוף "פתיבר" אסם