fbpx

עוגת שיש נוטלה מדהימה

19 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת שיש היא מסוג העוגות המנצחות, הכי פשוטה וקלילה אבל אין אחד שלא יאהב אותה כמובן בתנאי שהיא עסיסית ורכה.

העוגה המושלמת שלי לסופ"ש  היא עוגת שיש נוטלה , הכי קלה להכנה ( כל אחד יכול ), רק תה נענע בצד ואתם מסודרים.

 

לפני שמתחילים:

*העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק מתכת

*את הנוטלה אפשר להמיר לכל ממרח שוקולד אחר

*את הקמח שקדים אני לא ממליצה להמיר

 

עוגת שיש נוטלה מדהימה (תבנית אינגליש קייק מתכת גדולה):

 

2 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3/4 כוס קמח (105 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס קמח שקדים (50 גרם)

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

4 כפות נוטלה (שהמסנו במיקרוגל 30 שניות)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 165 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).

בקערה מניחים ביצים , שמנת מתוקה וסוכר, מקציפים עד קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה, ממשיכים לערבב רק עד איחוד.

מעבירים 1/3 מהבלילה אל הקערה עם הנוטלה ומערבבים  היטב.

 

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה , מוזגים את הבלילה הבהירה אל התבנית ומשאירים 3 כפות בצד.

מעל הבלילה הבהירה מוזגים את הבלילה הכהה עם הנוטלה ולאחר מכן מניחים מעל את 3 הכפות שהשארנו בצד.

בעזרת סכין מערבבים ויוצרים צורה של שיש.

תשימו לב שערבבתם היטב , הבלילה כבדה ולכן חשוב לערבב היטב כדי לקבל צורה של שיש.

 

מעבירים את העוגה לאפייה בתנור שחומם מראש.

אופים את העוגה כ- 45 דקות עד שעה ( כן כן זה משתנה מתנור לתנור וגם התבנית משפיעה כאן).

כאשר העוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציא את העוגה.

במהלך הצינון העוגה קצת תרד בגובה, לאחר כ-30 דקות של צינון נתן לחלץ אותה מהתבנית ולפרוס.

 

 

[js-disqus]