fbpx

עוגת גלידה טירמיסו

8 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

קפה זה חלק בלתי נפרד מהיום יום שלי, וכל מי שמכיר אותי יודע שאי אפשר לדבר איתי לפני כוס הקפה שלי בבוקר.

ואם זה מגיע במנת עוגה כזאת טעימה מי אני שאתנגד?

אז לכבוד יום שישי, וגם לכבוד הקיץ אההה וגם לכבוד שבועות שבדרך ( וואו זה היה מהיר ) , עוגה קרה, מרעננת , קלילה וטעימה!

עוגת טירמיסו קפואה ויש בצד גם שוקולד חלב למי שרוצה עוד קצת מתוק, אבל זה ממש לא חובה!

 

אז שיהיה לנו קיץ מרענן כמו עוגת הטירמיסו הזאת

 

עוגת גלידה טירמיסו ( 2 תבניות אינגליש קייק ):

 

לשכבת הגלידה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

500 מ”ל שמנת מתוקה

400 גרם חלב מרוכז

 

 

לבישקוטים:

2 חבילות בישקוטים

2 כפות קפה נמס

1 כוס מים רותחים

 

לקישוט:

אבקת קקאו

שוקולד חלב

 

אופן ההכנה:

 

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה בתחתית התבנית.

 

מתחילים עם שכבת הגלידה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה, מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה עד קרם מעט יציב אך לא נוקשה . מוסיפים  את החלב המרוכז ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית רק עד איחוד הקרם, מניחים בצד עד הרכבה.

 

לשכבת הבישקוטים: מניחים בקערה רחבה קפה ומים רותחים, מערבבים עם כף עד המסה מלאה של הקפה.

 

מתחילים בהרכבה:

מניחים שכבה של בישקוטים – כל בישקוטי טובלים מ 2 הצדדים בנוזל הקפה הרותח ומניחים אחד אחרי השני בתבנית.

 

מעל שכבת הבישקוטים מניחים שכבת גלידה ומיישרים בעזרת גב של כף.

 

מעל שכבת הגלידה מגיעה עוד שכבת בישקוטים טבולים בקפה, ומעל שכבת גלידה נוספת.

מיישרים את השכבה העליונה עם כף ומכניסים להקפאה לילה או לפחות  שעות.

 

אחרי הקפאה מלאה מחלצים את העוגה מתבנית האפייה ( אפשר גם להשאיר בתבנית ) , מפדרים באבקת קקאו.

 

אם אתם רוצים להוסיף קצת מתוק, ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב ושמן בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים את השוקולד חלב על כל פרוסה כמשגישים.