fbpx

לחמניות שיבולת שועל רכות ומדהימות

1 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

לחמניות שיבולת שועל רכות ומדהימות ( 16 לחמניות ):

 

לבצק:

380 גרם קמח

15 גרם שמרים טריים

100 גרם קוואקר

70 גרם דבש

2 ביצים

30 גרם חמאה

240 מ"ל מים

קורט מלח

 

ביצה להברשה

קוואקר לקישוט מעל

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, טורבו.

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים , שיבולת שועל , דבש, ביצים ומים , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש כ- 15 דקות עד קבת בצק אחיד וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

לאחר הכפלת הנפח מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-14 חלקים.

כל חלק מרדדים למלבן ולאחר מכן מגלגלים כדי לקבל לחמנייה ארוכה.

את הלחמניות מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים ומשאירים בטמפ' החדר עד הכפלת הנפח ( 30-50 דקות ).

לאחר הכפלת הנפח מברישים את הלחמניות בביצה , מפזרים מעל קוואקר לקישוט ומכניסים לאפייה כ- 15-20 דקות או עד הזהבה של הלחמניות.

מוציאים את הלחמניות מאפייה, מצננים  ומכינים איתן סנדוויץ' טעים (:

 

את הלחמניות שומרים בשקית אטומה בטמפרטורת החדר 5 ימים או במקפיא כחודש ימים.

 

[js-disqus]