fbpx

מוס גבינה ולוטוס

13 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

איזה כיף! שבועות ממש מעבר לפינה, עוד שנייה זה קורה. וואו איך שהזמן טס!

חג השבועות זה לגמרי החג שלי, והאמת היא שמרוב מתכונים אני עוד רגע מאבדת את עצמי .. יש כל כך הרבה.

אבל רגע, עשיתי קצת סדר בדברים.

והנה המתכון הראשון, ואתם תראו שלהכין בבית עוגות גבינה מרשימות זה הכי פשוט שיש!

 

השנה יצרתי שיתוף פעולה עם תנובה ועם המוצרים החדשים שלהם, במתכון הנ"ל יש חשיבות לגבינת השמנת ולשמנת המתוקה להקצפה, לא ניתן להמיר אותם במוצרים אחרים.

 

ועכשיו לחלק שלו חיכיתי, עוגת מוס גבינה אבל רגע … עלו לא מעט שאלות, איך מוס גבינה נשאר יציב? מה עם ג'לטין ואיך מוסיפים אותו? אז הנה ג'לטין במוס גבינה –

כאשר מוסיפים מסת ג'לטין אל תוך בלילה או מוס , יש לעשות השוואת מרקמים וטמפרטורות!

אבל את הג'לטין לא ניתן להכניס אל תוך בלילה קרה, כי את מסת הג'לטין ממיסים ולכן היא הופכת לחמה, ומה קורה אם המסה השנייה היא קרה? או אז יש לי תשובה !

מכיוון שגבינה היא קרה ולא ניתן לחמם אותה כדי לאחד ולעשות השוואת מרקמים, נקח במקרה הזה ממש מעט שמנת מתוקה, נחמם אותה ונאחד עם הג'לטין. אל קערת הג'לטין נוסיף כף מהבלילה הקרה ונטרוף עד בלילה אחידה ללא גושים. ועכשיו מסת הג'לטין יכולה להכנס אל תוך בלילת הגבינה

במקרה של עוגות מוס נעשה השוואה עם הגנאש החם ולאחר מכן נאחד עם שאר הבלילה.

ההמשך המפורט של ההכנה נמצא במתכון.

אז חג שבועות שמח ומתוק!

 

מוס גבינה ולוטוס ( תבנית עגולה בקוטר 22):

 

לבסיס לוטוס:

200 גרם עוגיות לוטוס

75 גרם חמאה מומסת

 

למוס גבינה:

5 גרם ג’לטין

25 גרם מים קרים

500 גרם גבינת שמנת נפוליאון

500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 32% של “השף הלבן”

1 מיכל שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

 

לקצפת:

250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 32% של “השף הלבן”

4 כפות איסנטנט פודינג וניל

4 כפות סוכר

 

לקישוט:

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

10 יחידות עוגיות לוטוס

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם התחתית: במעבד מזון טוחנים את עוגיות הלוטוס עד מרקם חולי. מעבירים את פירורי העוגיות לקערה קטנה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד איחוד.

 

את פירורי העוגיות עם החמאה מעבירים לתבנית עגולה מרופדת בתחתית בנייר אפייה, מהדקים את התחתית היטב ( אפשר להיעזר בכף / תחתית של כוס ), מעבירים את התבנית להקפאה עד הרכבת העוגה.

 

ממשיכים עם המוס גבינה: בקערה קטנה מניחים ג’לטין ומים קרים, מערבבים מעט עם כף ומכניסים לקירור כעשר דקות.

בינתיים בקערת המיקסר מניחים גבינת שמנת נפוליאון, 450 מ”ל שמנת מתוקה ( את ה-50 מ”ל הנותרים שומרים להמשך המתכון) , שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, מחברים וו בלון ומקציפים עד בלילה אחידה ללא גושים , הקציפה צריכה להיות יציבה אך לא נוקשה.

ועכשיו חוזרים לג’לטין, מוציאים את הקערה עם הג’לטין ומכניסים לחימום קצרצר במיקרוגל – 30 שניות זה מספיק עד המסה, מניחים בצד.

את ה- 50 מ”ל של השמנת המתוקה שהשארנו בצד מחממים גם כן במיקרוגל כדקה וחצי עד שהשמנת חמה למגע. ועכשיו ניתן לאחד בין הג’לטין המומס לשמנת המתוקה החמה, טורפים אותם ביחד עד נוזל אחיד ללא גושים.

לוקחים כף מבלילת הגבינה אל תוך קערת הג'לטין וטורפים היטב עד נוזל אחיד ללא גושים.

 

עכשיו את מסת הג’לטין מוזגים לקערת המיקסר עם הגבינות ,תוך כדי ערבוב. מערבבים קלות רק עד איחוד.

את המוס מוזגים לתבנית העגולה עם התחתית הקפואה, מיישרים את המוס ומכניסים להקפאה כ-6 שעות לפחות או לילה.

 

 

אחרי הקפאה מלאה מקשטים: ממיסים חצי צנצנת ממרח לוטוס , מוזגים מעל העוגה , מיישרים ומחזירים לייצוב במקפיא כשעה.

אחרי התייצבות מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

 

לקצפת: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה יציבה.

את הקצפת מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים בצידי העוגה תלוליות.

מסדרים את עוגיות הלוטוס בין תלוליות הקצפת והעוגה מוכנה!

מגישים את העוגה קרה, ניתן לשמור את העוגה במקרר או במקפיא.