fbpx

מגולגלות חלווה ופיסטוק ללא תוספת סוכר

21 ינואר 2024 מאת עדי קלינגהופר

מגולגלות חלווה ופיסטוק ללא סוכר ( 2 רולדות )

 

לבצק-

500 גרם קמח

1/4 כוס סוויטאנגו

200 גרם נטורינה/ שמן קוקוס/ חמאה

1/3 כוס שמן קנולה

1/3 כוס מיץ תפוזים/ חלב סויה

1 אבקת אפייה

קורט מלח

 

למילוי –

ממרח חלווה ופיסטוק של סוויטאנגו

 

לקישוט-

אבקת סוכר של סוויטאנגו

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק, קמח, סוויטאנגו, נטורינה, שמן קנולה, מיץ תפוזים, אבקת אפייה וקורט מלח, מחברים וו גיטרה ומעבדים לבצק רך וחלק.

עוטפים את הבצק

בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעה.

 

לאחר קירור מחלקים את הבצק ל-3.

מרדדים כל חלק למלבן דק על נייר אפייה מקומח, מורחים את ממרח החלווה פיסטוק של סוויטאנגו. אם אוהבים מתוק מפזרים מעל מעט אבקת סוכר של סוויטאנגו.

מגלגלים לרולדה, כך חוזרים עם שאר הבצקים.

עושים סימונים/ חריצים על הבצק כך שלאחר האפייה יהיה קל יותר לפרוס אותו.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצב סטטי במשך כ- 25 דקות או ממש מעט הזהבה.

מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר של סוויטאנגו.

לאחר 10 דקות של צינון פורסים לעוגיות, מחכים להתייצבות מלאה וממלאים בצנצנת.

 

העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה למשך כ- 4 ימים.

[js-disqus]