fbpx

שושני שמרים עם קרם החלב של הקורנפלקס

8 יוני 2023 מאת עדי קלינגהופר

 

שושני שמרים עם קרם החלב של הקורנפלקס ( 16 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

480 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים/ 8 גרם שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

לקרם וניל בטעם החלב של הקורנפלקס:

700 מ"ל חלב

125 גרם כוס סוכר

4 חלמונים

40 גרם קורנפלור

1 כפית מחית וניל / מקל וניל

200 גרם קורנפלקס

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

5 כפות שמן קנולה

100 גרם קורנפלקס מרוסק

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הקרם – מניחים בקערה עמוקה קורנפלקס וחלב, מערבבים ומניחים בצד ל-20 עד 30 דקות.

לאחר מכן מעבירים למסננת ומסננים את החלב לקערה ( תשימו לב שהקורנפלקס סופח נוזלים ולכן מלכתחילה כתבתי 700 מ"ל ) מוודאים שיש לנו 500 מ"ל חלב לאחר הסינון. אם אין מספיק ניתן להוסיף חלב רגיל.

בקלחת מניחים 500 מ"ל חלב של הקורנפלקס, סוכר, קורנפלור, חלמונים, וניל, טורפים היטב היטב.

 

מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה (חשוב לטרוף כל הזמן) טורפים הכל עד שמקבלים קרם סמיך.

מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים במקרר עד ההרכבה.

 

ממשיכים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים לעיצוב השושנים- מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב.

מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את כל הקרם שלנו שעבר קירור על שטח כל הבצק ולאחר מכן ניתן לפזר גם כ-100 גרם קורנפלקס מרוסק (מומלץ).

ועכשיו עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני ( קיפול מעטפה ).

ושוב מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ ( אל תפחדו לקמח כל הזמן כדי שהבצק לא ידבק ).

את הבצק פורסים ל- 16 פסים, כל פס בצק מגלגלים לשושנה. את השושנים מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים.

מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח כ- 40 עד 60 דקות.

 

בינתיים מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.

מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ- 35 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

מוציאים מאפייה ומכינים את הציפוי – בקערה מניחים שוקולד לבן ושמן, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ולאחר מכן מוסיפים את הקורנפלקס המרוסק, מערבבים היטב.

 

מוזגים בעזרת כף את ציפוי השוקולד הלבן מעל כל שושנה , מפזרים מעל קורנפלקס ומניחים לצינון והתייצבות.

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ-3 ימים. את העוגה מגישים בטמפרטורת החדר.

תהנו (:

 

[js-disqus]