fbpx

עוגיית שיבולת שועל משפחתית

1 פברואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

היום חל יום המשפחה, אז קודם כל יום המשפחה שמח!

אז לכבוד יום המשפחה הכנתי לכם מתכון משפחתי ומהמם, שכולם יאהבו, גם הקטנים וגם הגדולים.

עוגיית שיבולת שועל עם שוקולד, משפחתית , עצומה וכל כך טעימה.

את הבצק אופים בתבנית עגולה וגדולה, ולאחר האפייה מתקבלת עוגייה ענקית ועגולה. את העוגייה פורסים למשולשים או שפשוט כולם אוכלים עם כף ישר מהתבנית.

אההה ודרך אגב, הצעת ההגשה שלי היא כמובן עם גלידה! משולש של עוגייה, מעל גלידה טעימה ויש לכם קינוח משפחתי שכל המשפחה תאהב.

לסרטון ההכנה לחצו כאן 

 

עוגיית שיבולת שועל משפחתית ( תבנית עגולה בקוטר 26/28 )

 

230 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר לבן ( 100 גרם )

1 כוס סוכר חום בהיר ( 200 גרם )

2 ביצים

1 חלמון

1 1/2 כוסות קמח ( 210 גרם )

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כוסות קוואקר ( 200 גרם )

200 גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

 

בקערה מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום, מערבבים. מוסיפים אל הקערה ביצים וחלמון, טורפים היטב.

מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומקפלים עד שמתקבלת בלילה סמיכה ללא גושים.

מוסיפים את הקוואקר ומקפלים אל הבלילה.

לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.

 

מעבירים את הבצק שהתקבל לתבנית משומנת היטב, משטחים בעזרת פלטה או גב של כף ומכניסים לאפייה כ- 25 דקות או עד הזהבה.

 

כאשר הבצק מזהיב מוציאים מאפייה ומניחים כ-10 דקות לצינון בצד.

לאחר מכן פורסים למשולשים או שאוכלים ביחד עם כף , כל המשפחה (;

ניתן להגיש עם גלידה בצד.

 

פרסום ממומן בשיתוף קוואקר.

 

 

 

[js-disqus]