fbpx

לחמניות שום במילוי 3 גבינות

2 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

אני מאוד אוהבת לאפות בצקים מלוחים עם שום.

זה משתלב מצוין במאפים מלוחים, זה טעים בטירוף ואפשר לקחת את זה לימקומות שונים ולשחק עם המתכון.

הפעם לקחתי את הלחמניות שום, שזה אחד מהמתכונים שהכי מככבים בכל בית , לכיוון הגבינות.

בתוך כל לחמנייה הוספתי פתיתי טריו- 3 גבינות של "השף הלבן" זאת אומרת יש פה 3 סוגי גבינות ( גאודה, מוצרלה, סקנדינבית )

וזה מטורף.

הגבינות שידרגו את הלחמניות וזה הפך לארוחת ערב טעימה, שאין אחד שלא יאהב.

 

 

לחמניות שום במילוי 3 גבינות (16 לחמניות):

 

לבצק:

450 גרם קמח

3 כפות סוכר

21 גרם שמרים טריים / 7 גרם יבשים

1 ביצה

120 מ"ל חלב

120 מ"ל מים

60 מ"ל שמן זית

כפית מלח

 

*ביצה להברשה

 

למילוי גבינה:

1 חבילת פתיתים "טריו" השף הלבן.

 

לזיגוג:

100 גרם חמאה מומסת

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתוש

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים את הביצה, החלב , המים ושמן זית, מגבירים מהירות לבינונית וממשיכים בפעילות הלישה כ- 10 דקות, לקראת הסוף מוסיפים מלח.

לאחר כ- 10 דקות נקבל בצק חלק, גמיש ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח.

מרדדים למלבן וקורצים עיגולים או שפורסים בעזרת גלגלת לריבועים ( מה  שיותר נוח לכם ).

 

מעל כל ריבוע או עיגול מניחים את פתיתי הגבינה, מרימים אל היד וסוגרים את הקצוות כך שיתקבל לנו כדור.

הכדור לא יהיה חלק למעלה וזה בסדר, לאחר ההתפחה זה יסתדר , כמה שפחות התעסקות עם הבצק ככה יהיה טוב יותר .

 

מניחים את הכדורים בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.

מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח, לאחר התפחה מברישים בביצה.

מכניסים לאפייה כ- 20 עד 25 דקות או עד הזהבה.

 

בזמן שהלחמניות בתנור מכינים את הזיגוג.

בקערה מניחים חמאה מומסת, פטרוזיליה ושיני שום, מערבבים היטב.

 

מוציאים את הלחמניות מאפייה, מזגגים עם החמאה ומניחים בצד לחמש דקות עד שהלחמניות יתרככו מעט.

ועכשיו ניתן לזלול אותן, תזהרו זה ממכר!

 

 

פרסום ממומן בשיתוף " השף הלבן "

[js-disqus]