fbpx

בורקס מצות וגבינות

17 אפריל 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

בורקס מצות וגבינות ( 16 יחידות ):

 

8 מצות

 

למלית:

2 חבילות קוטג' 5% של תנובה

1 חבילת פתיתי טריו מיקס 3 גבינות של השף הלבן ( 300 גרם )

200 גרם גבינת פטה/בולגרית

2 ביצים

מלח

פלפל

 

לציפוי:

3 ביצים

400 גרם שומשום

 

לטיגון – שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הרטבת המצות.

מרטיבים את כל המצות במשך כדקה , מניחים בערימה על מגבת, עוטפים היטב עם המגבת ומניחים בצד לשעה – שעה וחצי.

לאחר מכן נקבל מצות גמישות ונוחות לגילגול.

 

מכינים את המלית- בקערה מניחים קוטג', פתיתי טריו מיקס , גבינת פטה / בולגרית , ביצים , מלח ופלפל. מערבבים הכל היטב ומניחים בצד.

 

הרכבת הבורקס – לוקחים מצה אחת ומניחים על משטח עבודה, פורסים באמצע כך שנקבל 2 רצועות.

בחלק הצר מניחים כף מהמלית ומגלגלים כך שנקבל "רול" במילוי גבינות.

כך חוזרים עם שאר המצות ומניחים בצד.

 

בקערה מניחים 3 ביצים ומקשקשים. בצלחת רחבה מניחים את השומשום.

כל "רול" טובלים בביצה היטב, מרימים ומחכים שירדו השאריות לאחר מכן מעבירים ישר לשומשום, מצפים היטב מכל הצדדים ומניחים בצד על צלחת.

כך חוזרים עם כל הרולים.

מחממים במחבת רחבה שמן קנולה , כ-1/3 מגובה המחבת.

כשהשמן חם ניתן להתחיל בטיגון.

מניחים כ- 4 רולים במחבת , על להבה נמוכה מטגנים מכל צד עד הזהבה. ולאחר מכן מעבירים לנייר סופג.

כך חוזרים עם שאר הבורקסים.

מגישים את הבורקסים כשהם חמים, ניתן להגיש בצד עם טחינה , רסק עגבניות וביצה.

 

לגרסא האפויה.

מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו.

מכניסים את הבורקסים לאפייה כ- 15 דקות או עד הזהבה.

 

 

[js-disqus]