fbpx

חיתוכיות שיבולת שועל ושוקולד

12 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות שיבולת שועל הכי טעימות שיש!

 

חיתוכיות שיבולת שועל ושוקולד ( תבנית ריבוע 22*22):

230 גרם חמאה מומסת

½1 כוסות קמח

200 גרם שיבולת שועל דקה

½1 כוסות סוכר חום בהיר

2 ביצים

1 חלמון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

200  גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה מניחים את החמאה המומסת, סוכר חום , ביצים וחלמון, מערבבים היטב עד איחוד.

מוסיפים את הקמח, השיבולת שועל , אבקת סודה לשתייה , מלח ומערבבים היטב.

לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס או השוקולד הקצוץ, מקפלים אל התערובת.

 

מוזגים את הבלילה לתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה , משטחים עם פלטה קטנה או גב של כף. בשלב הזה ניתן לקשט את החלק העליון עם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומכניסים לאפייה -25 עד 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

מוציאים לצינון קצר כ-30 דקות. מחלצים מהתבנית ופורסים לריבועים.