fbpx

גלידת לוטוס מטורפת

24 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

הגלידות בקיץ הזה הפכו לטרנד בכל העולם.

כל כך הרבה חברות מסחריות שהוציאו גלידות כל כך מיוחדות שלא היה אפשר להתעלם מהן.

אחת מהגלידות הכי אהובות שהיו הקיץ הזה , ואין ספק שהיא רדפה אחרינו זו הגלידת לוטוס המטורפת!

פשוט גלידת לוטוס עם שברי עוגיות וריפל לוטוס, היא מגיעה עם ציפוי כפול ( כן כן! ) קודם כל ציפוי לוטוס דק ולאחר מכן ציפוי של שוקולד לבן ועוגיות או שוקולד חלב ועוגיות, בקיצור כמו שזה נשמע , פשוט מטורף.

אז כמובן שהכנתי, ניסיתי ויצא מטורף לא פחות מהמקור .. ואם אתם מתעצלים לעשות 2 ציפויים אפשר גם לבחור רק ציפוי אחד (:

תהנו!

 

גלידת לוטוס מטורפת – 16 יחידות:

 

לבלילת הגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

400 גרם חלב מרוכז

200 גרם גבינת מסקרפונה

10 עוגיות לוטוס מרוסקות

2 כפות גדושות ממרח לוטוס

 

למילוי:

3 כפות לוטוס שמכניסים לשקית זילוף

 

לציפוי ראשון:

300 גרם ממרח לוטוס מומס

 

לציפוי שני:

300 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב

3 כפות שמן קנולה

5 עוגיות לוטוס מרוסקות

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, ממרח לוטוס וגבינת מסקרפונה מחברים וו הקצפה ומקציפים עד קצפת רכה אך די יציבה.

מוסיפים את החלב מרוכז וממשיכים להקציף מספר שניות עד איחוד המרכיבים.

אל הבלילה מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומקפלים עם מרית בעדינות.

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף.

 

מניחים את תבניות הארטיק על מגש ישר ויציב.

מזלפים את בלילת הגלידה מחצית מגובה התבנית.

מזלפים מעל ממרח לוטוס ( כדי שתהיה לנו " הפתעה").

מעל הממרח מוסיפים את בלילת הגלידה עד סוף גובה התבנית.

מיישרים את הבלילה עם פלטה קטנה. משחילים מקל עץ בחור של תבנית הארטיק ומכניסים להקפאה לילה שלם ( או לפחות 8 שעות ).

 

לאחר הקפאה מלאה מחלצים מהתבנית, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים להקפאה חוזרת עד הציפוי.

 

מכינים את הציפוי הראשון: בכוס רחבה ממיסים ממרח לוטוס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוציאים את הגלידות מהמקפיא, וטובלים בלוטוס המומס ( מהר מהר כדי שהגלידה לא תמס ). אפשר לעשות את התהליך הזה בכמה נגלות כדי שהגלידות לא ימסו, כל פעם 4 יחידות גלידה.

מכניסים את הגלידות עם הציפוי להקפאה חוזרת כשעתיים.

 

לאחר כשעתיים מכינים את הציפוי השני: בקערה מניחים שוקולד לבן או שוקולד חלב ( מה שאתם בוחרים) ושמן קנולה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ושוקולד חלק.

מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים מעט.

מעבירים את הציפוי לכוס צרה וארוכה.

 

מוציאים את הגלידות הקפואות מכניסים לציפוי השוקולד שבכוס, מוציאים מנערים את העודפים  ומניחים בחזרה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

 

לאחר ציפוי מעבירים את כל הארטיקים בחזרה להקפאה והם מוכנים (:

[js-disqus]