fbpx

חיתוכיות לוטוס, שיבות שועל ושוקולד לבן

26 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

יום א', קיץ! שיא הקיץ …

אין יותר כיף מאשר מתכון קליל ומתוק בול בשביל היום הזה. מתכון קל להכנה שמוכן תוך דקות , וגם לא כבד מידי מבחינת מתיקות.

אבל אל תתנו לשיבולת שועל לבלבל אתכם , כי זה לא הולך להיות מתכון דיאטטי.

בכל זאת שביזות יום א' ואנחנו רק רוצים להרים את רמת הסוכר!

אז תכירו את ההתמכרות החדשה שלכם, חיתוכיות לוטוס, שיבולת שועל ושוקולד לבן. תחתית המשלבת גם לוטוס וגם שיבולת שועל, היא נאפית מעט ונשארת במרקם רך וטעים. מעל הכל מגיעה שכבה קטנה של שוקולד לבן שנותנת מתיקות נוספת ובהחלט מוסיפה לא מעט , קצת לוטוס לקישוט , ויש לנו אחלה נשנוש ליד הקפה או סתם לפתוח את הבוקר עם משהו מתוק.

הילדים שלכם יעופו על זה, וגם אתם. אז אני ממליצה מראש כבר להכפיל את הכמויות.

כמה דברים לפני שמתחילים:

את ממרח הלוטוס אפשר להחליף בחמאת בוטנים

אני לא ממליצה לוותר על הציפוי הוא בהחלט מוסיף המון!

החיתוכיות האלה ממכרות, אבל במקרה ולא סיימתם אותן אחרי יום, ניתן לשמוק בקופסא אטומה במקרר.

 

חיתוכיות לוטוס, שיבות שועל ושוקולד לבן (תבנית ריבוע 20*20):

 

130 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר חום בהיר

150 גרם ממרח לוטוס

150 גרם דבש

300 גרם שיבולת שועל

 

לציפוי:

230 גרם שוקולד לבן

3 כפות ממרח לוטוס

10 עוגיות לוטוס

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה ומשמנים עם ספריי שמן.

 

בקלחת רחבה מניחים חמאה, סוכר, ממרח לוטוס ודבש, על אש נמוכה ממיסים את כל המרכיבים ביחד תוך כדי ערבוב מתמיד.

כאשר מגיעים לרתיחה ( מתחילות להופיע בועות) וכל התערובת אחידה מוסיפים את השיבולת שועל. מערבבים היטב עד איחוד של כל המרכיבים.

 

מעבירים את התערובת לתבנית ריבוע 20*20 ומשטחים עם גב של כף כך שכל התחתית תהיה שווה.

מכניסים לאפייה כ-20 דקות ומוציאים לצינון.

 

בזמן שהתחתית מצטננת , ממשיכים לציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

את השוקולד הלבן מוזגים מעל התחתית האפויה, משטחים עם פלטה כך שכל התחתית תהיה מצופה בשוקולד לבן.

 

ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל ומעבירים לשקית שילוף , מעל השוקולד הלבן מזלפים את הלוטוס באופן חופשי ובעזרת קיסם יוצרים צורה משויישת. מניחים מעל עוגיות לוטוס בסגנון חופשי ומכניסים למקרר להתייצבות לפחות כשעתיים.

 

לאחר התייצבות משחררים את החיתוכיות מהתבנית, פורסים בעזרת סכין חדה לריבועים ושומרים בקופסא אטומה במקרר.