fbpx

עוגת שוקולד ללא ייסורי מצפון

12 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

הגענו לתקופה הזאת של אחרי החגים, וואו זה היה מהיר ואיך שהזמן טס …

היום רשמית נגמרו החגים! אבל עדיין יש תחושה באוויר של משהו לא ברור , עדיין אנחנו נמצאים בסגר בבתים.

אבל למרות הכל ננסה להחזיר את השגרה!

אני חושבת שעוגת שוקולד ללא ייסורי מצפון זאת אחלה דרך להתחיל , מה אתם אומרים?

עוגת שוקולד עם מעט אחוזי שומן ( בהשוואה לעוגה רגילה ), ללא גלוטן , ללא סוכר ובטעם שלה היא מזכירה כדורי טראפלס מריר .

את העוגה מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת ופורסים ל-10 חתיכות , כל חתיכה ללא ציפוי שוות ערך ל- 130 קלוריות , חתיכת עוגה עם ציפוי שוות ערך ל- 160 קלוריות.

אם אתם מכפילים ואופים בתבנית ריבוע , תזכרו – פורסים ל 20 חתיכות!

 

כמה דברים לפני שמתחילים: 

העוגה אחרי אפייה תקבל צבע שחום ממש ( כמעט שחור אפילו ) לא להבהל זה בסדר גמור

את העוגה אפשר להכפיל בכמויות ולהכין בתבנית ריבוע 22*22.

את השקדים הטחונים אפשר להחליף בקמח , רק תקחו בחשבון שהערך הקלורי ישתנה.

את העוגה אפשר לאכול גם ללא ציפוי.

תשימו לב לזמני האפייה של העוגה, לא לייבש אותה! תבדקו עם קיסם שיוצאים פירורים לחים.

אם אתם רוצים להוסיף אבקת אפייה, ניתן להוסיף אחרי המסת השוקולד במיקרוגל.

 

 

 

לעוגת שוקולד ללא ייסורי מצפון ( תבנית אינגליש קייק אחת או כמות כפולה של המתכון בתבנית ריבוע 22*22 ):

 

1/2 כוס חלב שקדים

1/2 כוס קקאו

50 גרם שוקולד מריר

2 חלמונים

3 חלבונים

1/2 כוס "כמו סוכר" או סוויטאנגו או סוכר קנים

60 גרם שקדים טחונים

1/2 כפית אבקת אפייה – אם אתם רוצים לקבל מעט יותר גובה

 

לציפוי:

50 גרם שוקולד מריר

50 גרם חלב שקדים ( אפשר להמיר גם ל 50 גרם קרם קוקוס לייט )

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות , מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

 

בקערה מניחים חלב שקדים, קקאו, כמו סוכר , ושוקולד מריר ממיסים הכל ביחד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לאחר מכן טורפים היטב ומוסיפים את החלמונים , טורפים עד איחוד ומוסיפים  את השקדים הטחונים.

בקערת המיקסר מניחים חלבונים ובעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה יציבה, את קציפת החלבונים מעבירים לקערת השוקולד ומקפלים עד איחוד המרכיבים.

מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק, מכניסים לאפייה כ- 20 עד 25 דקות , או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים! ( חשוב מאוד לא לייבש את העוגה ).

מניחים את העוגה לצינון ומכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר וחלב שקדים, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. טורפים היטב ומצפים את העוגה בגנאש. מחכים שעה עד שהעוגה תצטנן ופורסים.

את העוגה שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

[js-disqus]