fbpx

עוגיות שושנים עם קצף כמו פעם

3 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות קלאסיות.

אני כמעט בטוחה שאין בית בישראל שלא נתקל בהן , ואני גם די בטוחה שלכל אחד יש סיפור ילדות עם העוגיות האלו אם זה מצד הסבתא, דודה או אמא.

 

ואם להיות כנה יש סיבה מספיק מוצדקת שהעוגיות האלו נשארו פה לשנים רבות וישארו גם לשנים הבאות, הן לא טרנד חולף.

זאת עוגייה פשוט מדהימה שמשלבת בצק חמאתי רך עם מרנג , כאילו מה יותר טוב מבצק חמאה ומרנג ?!

 

אני מודה שבתור בחורה פרפקציוניסטית היה לי קצת קשה עם המראה שלהן בהתחלה אבל למדתלי לאהוב אותו אחרי מספר פעמים , למדתי לגלגל את השושנים בצורה מהממת ויותר מהכל למדתי לקבל אותן בזכות כל המחמאות שהרעיפו עליהן.

 

אז יאללה מוכנים ? יש לי כמה הערות לפני שמתחילים:

כדי להבטיח מרנג טוב ויציב, חשוב מאוד לבדוק שקערת המיקסר יבשה, נקייה ואין בה טיפת שומן.

את העוגיות ניתן לחתוך ב-2 אופציות, ראשונה היא לפסים ולאחר מכן כל פס לגלגל לשושנה. אופציה שניה היא להקפיא את הרולדה בשלמותה ולאחר מכן לפרוס לשושנים.

תשימו לב שזמן האפיה משתנה מעוגיה קטנה לעוגיה גדולה, חשוב לבדוק שהעוגיה מזהיבה.

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. כמובן שאת העוגיות אורזים רק לאחר שהן התקררו, תשימו לב שאתם לא מועכים את העוגיות כי הן עדינות. תניחו אותן בזהירות.

 

עוגיות שושנים ( 20 עוגיות גדולות ):

380 גרם קמח ( ¾2 כוסות – כוס מדידה אוניברסלית )

200 חמאה

4 כפות אבקת סוכר

3 חלמונים

10 גרם אבקת אפייה ( שקית אחת )

200 מ"ל שמנת מתוקה

 

למרנג:

4 חלבונים

1 כוס סוכר (200 גרם )

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וחמאה , מחברים וו גיטרה ומתחילים בפעילות המיקסר, מערבבים עד פירורים. מוסיפים חלמונים, שמנת מתוקה ומערבבים עד בצק אחיד ודביק מעט.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

לאחר קירור הבצק ממשיכים.

 

למרנג: בקערת המיקסר מניחים חלבונים , מחברים וו בלון ומתחילים להקציף. כשמתחילה להיות מעט קציפה מוסיפים את הסוכר , מקציפים במשך כ-7 דקות עד מרנג יציב ולבן. לאחר מכן מוסיפים את הפודינג , ממשיכים להקציף 10 שניות ממש רק עד איחוד ועוצרים.

 

מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים בהרכבה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן די דק. מורחים את המרנג בשכבה אחידה מעל הבצק.

ועכשיו מגיע החלק של הגלגול.

יש 2 אפשרויות: לחלק את הבצק לרצועות ארוכות, כל רצועה לגלגל לשושנה וכך להמשיך עם כל הרצועות.

אפשרות שנייה היא לגלגל את כל המלבן לרולדה, להכניס להקפאה כ-10 דקות, להוציא מהקפאה ולפרוס לשושנים.

את העוגיות מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה עם מרווחים.

 

מכניסים את העוגיות לאפייה כ-20 עד 30 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

מוציאים את העוגיות לצינון לפחות כחצי שעה, מפדרים עם אבקת  סוכר ואוכלים!!!

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

[js-disqus]