fbpx

מאפינס לוטוס

28 יוני 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

מאפינס לוטוס קליל ומהיר הכנה, חמש דקות, ערבוב קל וזה בתנור.

המתכון הזה מיועד לאנשים עסוקים במיוחד או כאלו שהמטבח לא החבר הכי טוב שלהם (:

המאפינס יוצאים רכים וטעימים מאוד, כדי לשמור על המאפינס שישארו במיטבם חשוב לשמור אותם בקופסא אטומה (היטב) בטמרפטורת החדר או במקפיא כחודש ימים.

ודרך אגב, אל בלילת המאפינס אפשר להכניס אגוזים או להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן וגם בשוקולד חלב.

 

תהנו!

 

מאפינס לוטוס ( 24 יחידות – מנז'ט מספר 3 ):

 

200 מ"ל שמן קנולה

130 גרם ממרח לוטוס מומס

1 כוס סוכר

4 ביצים

1.5 כוסות קמח תופח

קורט מלח

150 גרם שוקולד צ'יפס

 

לקישוט:

קוביות שוקולד מריר

עוגיות לוטוס חתוכות גס

ממרח לוטוס מומס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות , מצב סטטי.

 

בקערה מניחים ביצים, שמן וסוכר, טורפים היטב. מוסיפים את ממרח הלוטוס המומס ומערבבים שוב עד איחוד חומרים.

מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד בלילה אחידה ללא גושים.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד איחוד.

 

מסדרים מנז'טים בתבנית מאפינס ומחלקים את הבלילה בין המנז'טים ( בכל מנז'ט 3/4 גובה ).

מעל הבלילה מניחים קוביית שוקולד מריר ומעט עוגיות לוטוס , מכניסים לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים את המאפינס לצינון.

 

לאחר מכן מקשטים את המאפינס. מעל כל מאפינס מניחים כפית ממרח לוטוס מומס ( אפשר גם יותר ) , מפזרים עוגיות לוטוס.

 

זהו, המאפינס מוכן! את המאפינס שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

ניתן לשמור גם במקפיא במשך כחודש ימים.

 

[js-disqus]