fbpx

חיתוכיות בצק וקראמבלס עם ממרח שוקולד חלב

3 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

החורף הזה התחברתי יותר לתחום ה"עוגיות וחיתוכיות" , הרגיש לי משהו יותר ביתי, חמים וכיף בצנצנת של עוגיות ליד הקפה והתה.

והגיע יום חורפי היום! אז אני חושבת שזה זמן טוב להכין צנצנת של עוגיות/ חיתוכיות.

אבל … לבצק הפעם אני אשלב ממרח שוקולד אקסטרה חלב חדש חדש שעלית הוציאו .

ישר כשקיבלתי אותו לא היה לי ספק שאני הולכת "לשדך" אותו לבצק כדי לבדוק אותו, ככה אני , אוהבת לבדוק את הממרחים על בצקים (:

ויצאו חיתוכיות מ ו ש ל מ ו ת! עם בצק מ-4 מרכיבים בסך הכל! פלוס מרכיב אחד חשוב שהוא הממרח שלנו.

והמתכון הוא הכי פשוט בעולם.

תחילה מכינים את הבצק. מחצית מהבצק משטחים בתבנית ומכניסים לאפייה עד הזהבה, לאחר מכן מוסיפים את הממרח ומורחים בעדינות מעל הבצק.

על מפזרים חתיכות של מחיצת הבצק שנשאר ומחזירים לאפייה נוספת עד הזהבה. נכון שזה פשוט?

תרוצו להכין ואני מבטיחה לכם שתתאהבו.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

חשוב לאפות את הבצק בפעם הראשונה לפני הוספת הממרח, הבצק צריך רק להזהיב מעט אל תשכחו שיש לו אפייה נוספת.

את הקראמבלס יוצרים ממחצית הבצק שנשאר , חותכים פשוט חתיכות בעזרת הידיים. הגודל לא צריך להיות אחיד ותעשו את זה בסגנון חופשי, הכי חשוב לא להשאיר "חורים".

תחכו לצינון מלא של החיתוכיות כדי שתצליחו לחלץ מהתבנית בקלות.

 

חיתוכיות בצק וקראמבלס עם ממרח שוקולד חלב ( תבנית ריבוע 23*23):

 

לבצק + קראמבלס:

340 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גרם סוכר לבן

150 גרם סוכר חום בהיר

420 גרם קמח

קורט מלח

 

400 גרם ממרח שוקולד אקסטרה חלב של עלית

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-165 מעלות, מצב סטטי.

מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה , סוכר לבן וסוכר חום בהיר, מערבבים בעזרת וו גיטרה עד קבלת חמאה רכה ואיחוד של החומרים.

מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבבים עד בצק אחיד ומעט דביק ( אם הבצק לא מתאחד עוצרים את פעילות המיקסר , מורידים את החמאה מהדפנות וממשיכים לערבב ).

 

מחלקים את הבצק ל-1/3 ו 2/3 . את ה- 1/3 מניחים במקרר לצינון. ואת ה- 2/3 מהבצק מניחים בתחתית התבנית ומהדקים עם הידיים עד שכבה אחידה ( אפשר להיעזר בפלטה קטנה כדי ליצור שכבה אחידה ) , מכניסים לאפייה כ-20 דקות עד הזהבה קלה.

 

 

מוציאים את התבנית מהתנור מניחים לצינון כ-10 דקות.

מעל התחתית האפויה מניחים את ממרח השוקולד, משטחים לשכבה אחידה בעדינות, נעזרים בפלטה קטנה או בגב של כף.

 

 

מעל ממרח השוקולד מניחים חתיכות (חותכים עם הידיים חתיכות קטנות מהבצק) של הבצק ששמרנו במקרר, תשימו לב שתהיה שכבה אחידה ושלא ישארו "חורים" .

 

מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה של הבצק.

 

מוציאים מאפייה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כשעה.

 

לאחר צינון מחלצים בעדינות מהתבנית, פורסים לקוביות ומניחים בקופסא.

את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כשבוע ימים.

 

הפוסט בשיתוף "רגע מתוק" של עלית.

[js-disqus]