fbpx

מיני בראוניז עם חלב

8 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

הטרנד הסוחף לאחרונה, טרנד ה"מיני" / טרנד ה"קורנפלקס" עדיין כאן.

לפני שאני מתחילה לשדך את המתכונים לקערת החלב , אני תמיד חושבת מה יכול לספוג את החלב בצורה טובה וגם מה יכול להשתלב איתו בטעם. אין ספק ששוקולד משתלב היטב!

איך לא חשבתי על זה עד עכשיו? בראוניז עם חלב!

זה כל כך טעים. קוביות קטנטנות של בראוניז עם קראסט  פאדג'י ( אני משאירה אותו טיפה בחוץ כדי שיתייבש ויספוג טוב יותר את החלב ) כל הטוב הזה בקערת חלב , ושלא נדבר על החלב שנשאר אחר כך שהוא מבחינתי משהו מיוחד בפני עצמו.

בקיצור, אתם חייבים לנסות.

 

והנה כמה דברים לפני שמתחילים:

 

הבראוניז יצא נמוך וזה בסדר, אל תשכחו שהגובה צריך להיות פרופורציונלי לקובייה קטנה.

כשאתם אופים את הבראוניז תבדקו שאין תבניות מיותרות בתחתית התנור כדי שלא יחסמו את האפייה בתחתית הבראוניז.

אל תוותרו על החלב שנשאר אחרי הבראוניז – הוא חלום!

 

 

מיני בראוניז עם חלב ( מתוך תבנית של 24*24 יוצאות 3 קערות ):

 

100 גרם שוקולד מריר של עלית

100 גרם שוקולד חלב של עלית

120 גרם חמאה

1 כוס סוכר לבן

1 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים

1/2 כוס קמח

1/4 כוס אבקת קקאו

 

קערת חלב

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערה מניחים שוקולד מריר , שוקולד חלב וחמאה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה ומניחים בצד.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום. מקציפים עם וו בלון עד קציפה בהירה וקרמית. אל קציפת הביצים מוסיפים את בלילת השוקולד שהמסנו וממשיכים להקציף  מעט. מוסיפים גם את הקמח ואבקת הקקאו, מקציפים שוב עד איחוד ( להימנע מהקצפת יתר).

 

את בלילת הבראוניז מוזגים לתבנית ריבוע  ( 24*24) מרופדת בנייר אפייה, אופים את הבראוניז כ-25 עד 30 דקות. הבראוניז צריך להישאר מעט רוטט.

לאחר אפייה מכניסים את הבראוניז להקפאה כשעתיים לפחות.

 

לאחר הקפאה מנחלצים את הבראוניז מהתבנית, פורסים לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה. גודל הקובייה 1 ס”מ * 1 ס”מ .

את הקוביות מניחים על נייר אפייה בצד לייבוש ( כדי שהחלב יספג היטב ) כשעה.

 

ועכשיו הגענו לחלק הכיף והטעים, מניחים את הקוביות בקערה, מוזגים חלב ואוכלים!

 

את קוביות הבראוניז ניתן לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

פוסט בשיתוף "עלית".

[js-disqus]