עוגת פירמידה נוסטלגית
עוגת פירמידה/ביסקוויטים נוסטלגית
לקרם –
1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ״ל )
1 כוס חלב (250 מ״ל)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
גביע גבינה לבנה / גבינת שמנת
6 כפות סוכר
מעט מחית מחית וניל
שרוול של עוגיות פתיבר
לציפוי גנאש –
200 גרם שוקולד מריר
200 מ״ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
לציפוי קקאו-
1/4 כוס חלב / מים
6 כפות סוכר
4 כפות קקאו
100 גרם חמאה / מחמאה
אופן ההכנה –
מתחילים עם הקרם- מניחים בקערת המיקסר את כל המרכיבים ומקציפים לקצפת יציבה.
מניחים יריעת נייר אלומיניום גדולה וארוכה, מרטיבים עם הידיים במעט מים.
מניחים את הפתיבר 3 טורים של 5 עוגיות.
מעל הביסקוויטים מניחים מחצית מהקצפת , ומשטחים מעל כל הביסקוויטים לשכבה אחידה.
מעל מניחים עוד 3 טורים של 5 עוגיות.
מעל מניחים את הקצפת שנותר ומשטחים.
מרימים בזהירות את צד ימים וצד שמאל ומהדקים כך שנקבל פירמידה.
את הפירמידה מעבירים בזהירות למשטח יציב ומכניסים להקפאה למשך שעתיים.
מכינים את הציפוי- לציפוי גנאש ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים את החמאה וטורפים.
לציפוי קקאו- בקלחת מניחים את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מצננים מעט
מצפים את העוגה הקפואה ומחזירים למקרר למשך הלילה או עד התייצבות הקרם.
מוציאים את העוגה , קורעים את האלומיניום מהצדדים ומניחים על צלחת הגשה.
העוגה נשמרת במשך 3 ימים במקרר
[js-disqus]