fbpx

בייגלה ירושלמי

25 מרץ 2020 מאת עדי קלינגהופר

בייגלה ירושלמי הוא אחד המאפים המזוהים עם השווקים בארץ והכי כיף שהוא יוצא מהתנור חם חם ורך , מלא בשומשום.

תמיד כשהיינו מגיעים לשוק מחנה יהודה ממש בתחילתו היינו קונים בייגלה אחד לכל אחד , ומטיילים איתו לאורך כל השוק … זה היה מן מסורת כזו , שלא פוסחים על בייגלה ירושלמי.

אף פעם לא העזתי להכין אחד כזה בבית, תמיד פחדתי שלא אצליח להגיע לטעם האמיתי של המאפייה.

ותראו, בסוף הגעתי, לא הרמתי ידיים!

תמיד אני אומרת שאין כמו מאפים שאופים בבית, אבל הפעם באמת. הבייגלה הזה יש לו טעם מדהים, ושלא נדבר על הריח שהוא מפיץ בבית, כאילו שפתחתם מאפייה.

בייגלה ירושלמי אמיתי, רך וחם , מלא בשומשום שמתפצח עם ה"קשה" של הבייגלה. אני אוהבת להגיש את הבייגלה עם שמן זית או טחינה ויש כאלה שאוהבים גם גבינות, הוא משתלב עם הכל.

 

בייגלה ירושמלי (10 יחידות בייגלה גדול) :

 

לבצק:

1 ק”ג קמח

25 גרם שמרים טריים / 12 גרם שמרים יבשים

6 כפות סוכר

6 כפות שמת זית

3  כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

 

לציפוי:

400 גרם שומשום

2 כפות סוכר

5 כפות מים

 

להברשה: שמן זית

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר מחברים וו לישה ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה.

מוסיפים את המים בהדרגה , מוסיפים את השמן זית והמלח, ממשיכים ללוש על מהירות בינונית כ- 10 דקות, עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח ( בערך כשעה).

אחרי ההתפחה מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים על משטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-10 כדורים.

מקמחים את הכדורים ומניחים למנוחה בצד כ-10 דקות כדי שיהיה נוח יותר לעצב את הבצק.

ממשיכים לציפוי: בקערה מניחים שומשום , סוכר ומים. מערבבים היטב עד  שכל המרכיבים מתאחדים ומקבלים ציפוי מעט דביק. את התערובת של הציפוי מניחים בערימה על נייר אפייה או משטח עבודה.

 

 

מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.

 

לאחר מנוחה של הכדורים מתחילים בעיצוב הבייגלה.

לוקחים כדור בצק ומרדדים/ מגלגלים לרצועה ( אם הבצק דביק עובדים על משטח מקומח) , את קצוות הרצועה מחברים להיווצרות עיגול, את החיבור מהדקים מעט כדי שלא ייפתח. את הבייגלה מניחים ב”ערימת” הציפוי של השומשום שהכנו, מצפים היטב מ – 2 הצדדים.

את הציפוי מהדקים היטב לבצק בעזרת הידיים ומותחים מעט בתנועות מעגליות ליצירת בייגלה דק וארוך.

את הבייגלה מניחים בתבנית אפייה שמרופדת בנייר במרווחים שווים ומתפיחים כחצי שעה.

אחרי התפחה מכניסים את הבייגלה לאפייה כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה.

לאחר יציאת הבייגלה מהתנור מברישים בשמן זית.

 

[js-disqus]