fbpx

בראוניז גבינה ואגוזי לוז של רולדין

31 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את גבינת הפילדלפיה וגבינת המסקרפונה ניתן להמיר לגבינת שמנת באותה הכמות.

את הג'אנדויה ואגוזי הלוז ניתן להוריד.

את הבראוניז ניתן לאפות גם בתבנית עגולה.

 


בראוניז גבינה ואגוזי לוז של רולדין ( תבנית מלבנית 20*30):

 

לבראוניז:

270 גרם חמאה

135 גרם קמח

345 גרם סוכר

4 גרם אבקת אפיה

310 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

 

60 גרם שוקולד ג'נדויה חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

60 גרם אגוזי לוז מולבנים שלמים

 

לגבינה:

20 גרם קמח

110 גרם סוכר

65 גרם מסקרפונה

100 גרם שמנת מתוקה

200 גרם גבינת פילדלפיה

100 גרם ביצים ( 2 ביצים )

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160  מעלות. מרפדים תבנית בגודל 20*30 בנייר אפייה.

 

ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

 

בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את הסוכר והביצים עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים בעזרת לקקן או מטרפה עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

 

משטחים 1000 גרם מהתערובת בתבנית, מפזרים מעל קוביות ג'נדויה ואגוזי לוז.

ממשיכים עם בלילת הגבינה-

מערבבים את גבינת המסקרפונה, פילדלפיה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים, והשמנת בהדרגה ומערבבים היטב.

 

מוסיפים את הקמח ומערבבים, יוצקים בזהירות מעל תערובת הבראוניז ( מומלץ להיעזר בכף ) ומשטחים.

 

בעזרת שק זילוף מזלפים פסים לאורך התבנית משארית תערובת הבראוניז.

 

בעזרת שיפוד יוצרים דוגמת שיש.

 

אופים כ -35 דקות או עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז ומצננים.

מכניסים לקירור למשך הלילה ופורסים לריבועים.

 

את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.

[js-disqus]