fbpx

בייגלה שיבולת שועל

14 ספטמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

בייגלה אמריקאי עם שיבולת שועל ( 8 יחידות )  –

 

לבצק:

2.5 כוסות קמח לבן

1 כוס קוואקר

25 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

3 כפות שמן זית

1 1/3 כוסות מים פושרים

 

לציפוי:

פרג

שומשום

קוואקר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.

בקערת המיקסר קמח, קוואקר, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומתחילים לערבב, מוסיפים מים ושמן זית וממשיכים לערבב. ממשיכים ללוש את הבצק במשך 10 דקות ולקראת הסוף מוסיפים את המלח.

מניחים את הבצק בקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר במשך כשעה עד הכפלת הנפח.

לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-8 חתיכות.

 

כל חתיכה מכדררים לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן היטב – תשימו לב זה חשוב!

 

מכסים את הכדורים עם מגבת ומניחים להתפחה כחצי שעה.

 

בזמן שהכדורים תופחים מחממים 2 ליטר מים בסיר רחב ומוסיפים 3 כפות סוכר לבן.

 

לאחר שהכדורים תפחו, מרימים כדור אחד בעדינות, בעזרת האצבע עושים חור במרכז הכדור ויוצרים צורה של בייגל.

מעבירים את הבייגלה לסיר שרתח ומבשלים כדקה מכל צד, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגש אפייה  מרופד בנייר אפייה.

כך חוזרים עם שאר הכדורים.

מיד לאחר מכן מפזרים שומשום, פרג או קוואקר.

מכניסים לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד הזהבה.

מוציאים, מקררים ומכינים סנדוויצי'ם!

 

[js-disqus]