עוגיות סילאן ודבש סדוקות והכי הכי טעימות
עוגיות סילאן ודבש סדוקות והכי הכי טעימות ( 25 עוגיות ):
113 גרם חמאה / נטורינה מומסת
1 ביצה
150 גרם סוכר חום כהה
113 גרם סילאן / דבש
360 גרם קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
0.5 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית קינמון
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים חמאה מומסת, סוכר חום וביצה , מחברים וו גיטרה ומערבבים עד איחוד.
מוסיפים את הדבש או הסילאן וממשיכים לערבב.
מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח, ממשיכים לערבב עד איחוד מלא וקבלת בצק דביק ורך.
בעזרת מרית מעבירים את הבצק לקערה , עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי- שעתיים להתייצבות.
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.
מוציאים את הבצק מהמקרר לאחר שהתייצב. מגלגלים ל- 20 כדורים. כל כדור מגלגלים היטב באבקת סוכר, אם אתם רוצים שיראו ממש את הסדקים עם האבקת סוכר אפשר לגלגל פעמיים ואז תקבלו ציפוי כפול.
מכניסים לאפייה כ- 12 עד 15 דקות או עד שהעוגיות תופחות ומשתטחות.
מוציאים אותן מאפייה, מחכים שהעוגיות יצטננו ויתייצבו לפחות כ-20 דקות.
מסדרים את העוגיות בצנצנת ושומרים בטמפרטורת החדר כשבוע ימים.
[js-disqus]