fbpx

גלידה שוקו – טופי קרמל מלוח

7 יולי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

גלידה שוקו טופי קרמל מלוח

 

לגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 פחית חלב מרוכז

3 כפות אבקת שוקולית טופי קרמל

1 כף קקאו

עוגיות פינוקים במילוי קרמל

 

לקרמל:

200 גרם סוכר לבן

120 מ"ל שמנת מתוקה חמה

90 גרם חמאה רכה

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הקרמל – במחבת מניחים בשכבה אחידה את הסוכר הלבן, את הסוכר ממיסים מעל להבה נמוכה ולא מערבבים. הסוכר לאט יתחיל להתקרמל. אפשר מידי פעם להזיז מעט את המחבת. כאשר הסוכר הופך לקרמל חלק בצבע זהוב עמוק זה הזמן להוסיף את השמנת, את השמנת המתוקה מוסיפים בזהירות בזרם דק תוך כדי ערבוב עם מטרפה כדי למנוע היווצרות של גושים. מערבבים כל הזמן עד שהקרמל מגיע לרתיחה.

 

לאחר מכן מורידים מהאש, מוסיפים את המלח והחמאה. טורפים היטב עד שהקרמל הופך לחלק ואחיד.

 

את הקרמל מעבירים לקערה לצינון לטמפרטורת החדר.

 

ממשיכים אל בלילת הגלידה – בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ומקציפים עד קציפה רכה.

מוסיפים שוקולית וקקאו וממשיכים להקציף.

לאחר מכן מוסיפים את החלב המרוכז, מקציפים רק עד איחוד.

אל הבלילה מפוררים עוגיות פינוקים ומקפלים.

 

מוזגים מחצית מהבלילה אל התבנית. מניחים 5 כפות של קרמל ומשיישים, מערבבים מעט בעזרת קיסם או סכין.

מוזגים מעל את בלילת הגלידה שנשארה, מניחים 5 כפות של קרמל ומשיישים שוב. מפוררים מעל עוד עוגיות פינוקים.

מכניסים להקפאה למשך הלילה ( לפחות 12 שעות ).

מוציאים מהקפאה ומגישים.

 

הגלידה נשמרת במקפיא למשך חודש ימים.

 

[js-disqus]