fbpx

מאפינס אוכמניות הכי טעים שיש

16 ינואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

אם יצא לכם להסתובב במאפיות בחו"ל בטח יצא לכם לראות לא פעם מאפינס אוכמניות ( blueberry muffins ), אחד מסוגי המאפינס הכי נפוצים ולא סתם, אוכמניות משתלבות מדהים בבלילת עוגה, מבחינת מרקמים וגם מבחינת טעמים.

עליתי על זה! זה המתכון למאפינס אוכמניות כמו של המאפיות. את המאפינס האלו אתם לא תפסיקו להכין .. וגם לאכול! המאפינס הכי קל שתכינו , ויש סיכוי שגם יש לכם את כל המצרכים בבית.

ומה שאני הכי אוהבת פה זה שאפשר לשלב עם הבלילה פירות נוספים ואפילו שוקולד!

בהצלחה!

מאפינס אוכמניות (20 יחידות) :

 

לקראמבל:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית  קינמון טחון ( אפשר גם יותר)

 

לבלילת המאפינס:

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

2 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס ריוויון ( לחילופין 3/4 כוס חלב עם כפית מיץ לימון , 10 דקות בצד)

קורט מלח

 

 לתוספת:

1 כוס פטל טרי / קפוא ( ללא הפשרה)

1 כוס אוכמניות טריות / קפואות ( ללא הפשרה)

ניתן להוסיף גם שוקולד צ’יפס

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

מתחילים עם הקראמבל:

במעבד מזון מניחים חמאה,סוכר, קמח וקינמון מערבלים בפולסים קטנים עד תערובת פירורית. או לחילופין מכינים את הקראמבל עם הידיים, מניחים בקערה קמח ,סוכר וקינמון, מערבבים מעט. מוסיפים לקערה קוביות חמאה ויוצרים עם הידיים תערובת פירורית, את הקראמבל מניחים במקרר עד ההרכבה.

 

ממשיכים עם בלילת המאפינס:

בקערה מניחים ביצים ושמן, טורפים היטב עד איחוד. מוסיפים את הסוכר והריוויון, טורפים שוב עד איחוד החומרים. מוסיפים לבלילה את הקמח, אבקת אפייה וקורט מלח, טורפים היטב עד איחוד החומרים.

 

 

מניחים מנז’טים ( עטרות נייר) בתבנית מאפינס , בכל מנז’ט מניחים בלילה עד חצי הגובה של המנז’ט , מעל הבלילה מניחים מעט פטל או אוכמניות, מעל הפירות מניחים מעט מהבלילה ( כף ) כדי לכסות את הפירות.

(הערה: אם יש בידיכים אומכניות טריות, הניחו אותן בקערה עם כף קמח ערבבו בעדינות והוסיפו אותן לבלילה תוך תנועות קיפול, לאחר מכן המשיכו על פי המתכון. אם יש בידיכם אוכמניות קפואות ( לא מופשרות) מניחים אותן בעדינות מעל הבלילה כפי שכתוב במתכון)

מעל הכל מפזרים בנדיבות רבה את פירורי הקראמבל.

מכניסים את המאפינס לאפייה כ- 20-25 דקות, עד ממש מעט הזהבה או כאשר קיסם ננעץ הוא יוצא עם מעט פירורים.

מניחים את המאפינס להצטננות, מחלצים ומניחים על צלחת הגשה.

המאפינס נשמרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

 

[js-disqus]