fbpx

מאפה פילו חלב מהיר

16 מרץ 2023 מאת עדי קלינגהופר

מאפה פילו חלב ( תבנית 30*40):

 

2 חבילות דפי פילו

200 גרם חמאה

 

לבלילה:

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

2 ביצים

 

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

 

לקישוט:

פיסטוק גרוס

קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות, טורבו.

משמנים היטב תבנית מלבנית 30*40. פותחים את בצק הפילו. מניחים 2 דפי פילו על משטח עבודה ומקווצ'צ'ים את הפילו כמו אקורדיאון. מניחים בתבנית וכך חוזרים עם שאר דפי הפילו, מסדרים את הפילו צמוד בתבנית. מכניסים את הפילו לאפייה כ-10 דקות.

 

בינתיים ממיסים את החמאה המסה מלאה. לאחר הוצאת הפילו מהתנור מוזגים את החמאה מעל הפילו, מברישים מעט כך שכל הפילו יהיה מוברש בחמאה ומחזירים לאפייה נוספת 10 דקות.

 

בקערה מניחים חלב, סוכר וביצים, טורפים היטב היטב עד בלילה חלקה. לאחר הוצאת הפילו מהתנור מוזגים את בלילת החלב מעל דפי הפילו ומחזירים לאפייה נוספת כ- 30 דקות או עד שהפילו הופך לזהוב.

 

בזמן שהמאפה בתנור מכינים את סירופ הסוכר , בקלחת מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומניחים בצד.

 

מוציאים את הפילו מהתנור, מוזגים מיד את סירופ הסוכר, מקשטים עם פיסטוק וקוקוס ומשאירים את המאפה לצינון במשך כחצי שעה.

לאחר מכן פורסים לקוביות, ומגישים.

מומלץ להגיש את המאפה ביום ההכנה. ניתן לשמור אותו בטמפרטורת החדר מכוסה היטב ליום למחרת.

 

[js-disqus]