fbpx

בלינצ'ס

13 מאי 2021 מאת עדי קלינגהופר

בלינצ'ס קלאסי ( 25  יחידות ):

 

500 מ"ל חלב

¾1 כוסות קמח

4 ביצים

45 גרם חמאה

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

אופציה למילוי גבינה:

500 גרם גבינה לבנה

4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות סוכר

כפית וניל

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים ביצים וחלב, טורפים היטב. מוסיפים סוכר וקורט מלח וטורפים שוב.

מוסיפים בהדרגה קמח וטורפים עד בלילה חלקה ללא גושים, לבסוף מוסיפים בזרם דק את החמאה , טורפים עד בלילה חלקה ואחידה ללא גושים.

 

מחממים מחבת טפלון רחבה, משמנים היטב עם חמאה. מוזגים כ-1/3 כוס מהבלילה , מטים את המחבת לצדדים ודואגים שהבלילה תגיע לכל שטח המחבת.

מטגנים על להבה נמוכה כדקה- שתיים. אפשר לבדוק בזהירות אם רואים מעט הזהבה.

הופכים בזהירות מטגנים עוד כחצי דקה ומוציאים לצינון.

מכינים ערימת בלינצ'ס ומחכים לצינון.

לאחר צינון ניתן להוסיף מילוי או למרוח עם ממרחים שאוהבים.

 

למילוי גבינה: בקערה מניחים גבינה לבנה וסוכר טורפים היטב. מוסיפים את הפודינג וניל ותמצית הוניל וטורפים עד קרם אחיד ללא  גושים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף, פורסים את עלה הבלינצ'ס על השיש, מזלפים פס של קרם ומגלגלים א הבלינצ'ס.

[js-disqus]