fbpx

לחמניות שומשום במילוי גבינות

24 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

את הלחמניות האלה ראיתי ממש מזמן ונדלקתי עליהן, כבר לא מעט זמן שאני מחפשת סיבה מספיק טובה כדי להכין לחמניות כאלה במילוי גבינה, אז שבועות ממש מעבר לפינה ואני חושבת שזאת סיבה מעולה!

הלחמניות  האלה מזכירות במראה  את הבייגלה הירושלמי , גם במרקם של הבצק .. אבל שונה מאוד במרכיבים וגם בטעם.

הלחמניות המהממות האלו מקורן בטורקיה ושמן הוא: Simit Pogaca, אני שיניתי קצת את הצורה שלהן מהמקור, אצלי הן ארוכות יותר.

ללחמניות האלו יש שכבת שומשום מהממת ומתקתקה, מילוי גבינה , אפשר לבחור איזה גבינה שאתם אוהבים וגם להתפרע עם רטבים כמו פיצה או פסטו.

כמה דברים לפני שמתחילים: הבצק של הלחמניות הוא נורא עדין, לכן לעבוד לאט ובזהירות ותראו כמה הוא כיפי.

עובדים על משטח מקומח! הבצק דביק ונוזלי, זה מה שמבטיח לנו לחמניות רכות.

אפשר להתפרע עם מילויים שאוהבים.

 

לחמניות שומשום במילוי גבינות (10 לחמניות): 

 

לבצק:

500 גרם קמח

20 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 ביצה

200 מל חלב

200 מל מים

100 מל שמן זית

 

לציפוי:

300 גרם שומשום

4 כפות סילאן

6 כפות מים

קורט מלח

 

למילוי גבינות:

200 גרם מוצרלה

100 גרם גבינת פטה

100 גרם גאודה / גבינה צהובה

אופציה לתוספות: פסטו / רוטב פיצה

 

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים לערבב.

מוסיפים את החלב והביצה וממשיכים לערבב.

לאחר מכן מוסיפים את המים בזרם דק , לאחר הוספת כל המים מוסיפים את השמן ואת המלח.

ממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות בינונית.

מתקבל בצק דביק וחלק, בעזרת ידיים משומנות מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים עם ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמרטורת החדר כשעה או עד הכפלת הנפח.

 

 

מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.

 

לאחר הכפלת הנפח מעבירים את הבצק למשטח מקומח ( הבצק נורא דביק ולכן חשוב לעבוד על משטח מקומח), מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות.

כל חתיכה מרדדים למלבן קטן, לאורך המלבן מניחים גבינת מוצרלה וגבינה צהובה, סוגרים את הקצוות היטב כך שתתקבל לחמנייה ארוכה.

מניחים על מגש אפייה וכך ממשיכים עם שאר הבצק , ועכשיו לציפוי.

 

מכינים 2 קערות- קערה אחת עם שומשום , קערה שנייה עם סילאן, מלח ומים ( טורפים היטב ).

 

מתחילים מהלחמנייה הראשונה, עובדים בזהירות עם 2 ידיים.

טובלים את החלק העליון של הלחמנייה בבלילת הסילאן , ולאחר מכן מעבירים לקערת השומשום, ועכשיו קיבלנו לחמנייה עם ציפוי שומשום.

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, וכך חוזרים עם שאר הלחמניות.

 

על החלק העליון עושים חריצים אלכסוניים בעזרת סכין חדה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח , כחצי שעה.

 

לאחר התפחה מכניסים את הלחמניות לאפייה, כ-25 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים , מברישים בשמן זית ואוכלים חם.