fbpx

פיתות ביתיות עם אורגנו וגבינת חמד

25 ינואר 2023 מאת עדי קלינגהופר

פיתה עם אורגנו וגבינת חמד (10 פיתות)

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 כפות שמן זית

¼1 כוסות מים פושרים (310 מ"ל)

1 כפית מלח

 

למילוי:

צרור אורגנו טרי

1 גבינת חמד 16% של פיראוס

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח , סוכר ושמרים. מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית.

מוסיפים את המים הפושרים בזרם דק תוך כדי לישה, לאחר מכן מוסיפים את השמן זית ולבסוף את המלח.

ממשיכים את הלישה על מהירות בינונית כ-7 דקות ולא פחות, עד קבלת בצק חלק , גמיש ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים עם מגבת ומניחים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

 

אחרי התפחה של הבצק , מורידים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, כל חתיכה במשקל 80-70 גרם.

 

מכדררים את החתיכות לכדורים חלקים , מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת. משאירים את הכדורים למנוחה כ-20 דקות.

 

בינתיים על פומפייה מגרדים את הגבינה, מעבירים לקערה ומוסיפים את עלי האורגנו הטרי.

 

לאחר מנוחה, כל כדור פותחים מעט בעזרת כפות הידיים.

במרכז הבצק מניחים 2 כפות מהגבינה עם האורגנו וסוגרים את הקצוות למעלה לכדור.

מהדקים את הקצוות, הופכים כך שהתפר יהיה למטה ומניחים על משטח מקומח, מכסים ומשאירים להתפחה כ- 20 דקות. כך חוזרים עם שאר הכדורים.

 

לאחר מנוחה קלה מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור בצק ומרדדים בעדינות לפיתה דקה.

את העיגולים שרידדנו לפיתה מעבירים למנוחה כ-20 דקות למשטח מקומח, אם לא תקמחו העיגולים ידבקו ולא יהיה אפשר להעביר אותם למחבת.

 

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, כשהמחבת רותחת מניחים את הבצק בזהירות, מכסים ומטגנים כ- 2 דקות. לאחר מכן הופכים בזהירות, מכסים שוב ומטגנים כ- 2 דקות.

 

כל פיתה שמוציאים מהטיגון מעבירים ישר למגבת.

את הפיתות משאירים עטופות בתוך המגבת כ -15 דקות ורק לאחר מכן אפשר לפתוח את הפיתה.

בתיאבון!

 

[js-disqus]