fbpx

עוגת קרפים מרשימה עם ממרח השחר

8 אפריל 2024 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת קרפים מרשימה עם ממרח השחר- ( קוטר 24 )

 

לקרפים-

360 גרם קמח תמי / קמח כרגיל ( אפשר גם להכין את הקרפ מהבלוג גם קמח תפו"א אני פחות ממליצה עליו בתוך עוגה )

750 מ״ל חלב

6 ביצים

75 גרם חמאה מומסת

100 גרם סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

 

לקרם ממרח השחר –

750 מ״ל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

120 גרם אינסטנט פודינג וניל

3 כפות גדושות ממרח השחר

 

150 גרם ממרח השחר לקישוט בין השכבות

 

לקישוט-

150 גרם שוקולד מריר

170 מ״ל שמנת מתוקה

אגוזי לוז גרוסים

כף ממרח השחר

 

אופן ההכנה-

מתחילים עם הקרפים- בקערה רחבה מניחים את כל חומרי הקרפים, קמח, חלב, ביצים, סוכר, חמאה, מלח ותמצית וניל, טורפים היטב.

 

לאחר מכן טוחנים עם בלנדר מוט כדי להפטר מהגושים, מעבירים דרך מסננת לקערה רחבה , מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

את אותה הפעולה ניתן לעשות בבלנדר רגיל.

 

לטיגון הקרפים-

מחממים מחבת קרפים ומשמנים קלות עם חמאה.

מוזגים אל המחבת מצקת מהבלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תגיע אל כל שטח המחבת.

מטגנים כדקה מכל צד.

מניחים את כל הקרפים בערמה אחד על השני, מכסים ומחכים עד לצינון מלא.

בשלב זה ניתן להקפיא את הקרפים ולהפשיר אותם ביום שבו תרצו להכין את העוגה.

 

להרכבת העוגה –

מכינים קצפת, בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, מחברים וו בלון ומקציפים עד קצפת יציבה.

מוסיפים אל הקערה 3 כפות גדושות של ממרח השחר ומערבבים בעזרת כף בעדינות.

 

מניחים את הקרפים בערמה וקורצים עם רינג בקוטר 24.

אפשר גם להשאיר את הקרפים ככה כמו שהם עם השוליים.

 

מניחים קרפ ראשון על צלחת הגשה, מעליו כף גדושה של קרם, ומורחים כך שיכסה את כל שטח הקרפ, מזלפים ספירלה של ממרח השחר ומניחים מעליו קרפ נוסף.

כך חוזרים עם כל ערמת הקרפים כאשר בסוף נותר למעלה קרפ נקי ללא קרם.

מעבירים את העוגה להתייצבות למשך לילה שלם.

 

לקישוט-

בקערה מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר  ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוציאים את העוגה מהמקרר, מוזגים את הגנאש שוקולד ומשטחים בעזרת גב של כף.

מזלפים ספירלה של ממרח השחר ומקשטים באגוזי לוז גרוסים.

מכניסים למקרר לשעה התייצבות ולאחר מכן ניתן להגיד ולפרוס.

[js-disqus]