fbpx

חיתוכיות עוגת גבינה ופירורים

3 מאי 2021 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות עוגת גבינה ופירורים אפויה ( תבנית ריבוע  20*20 ):

 

לתחתית ( בצק + פירורים ):

270 גרם קמח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גרם סוכר חום בהיר

50 גרם שקדים גרוסים  (  אפשר לוותר אם לא אוהבים )

 

לבלילת הגבינה:

500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינה לבנה 5%

2 ביצים

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס סוכר

כפית וניל

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

משמנים תבנית אפייה מרובעת 20*20.

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר חום, מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב עד איחוד של החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח והשקדים ומערבבים עד פירורים אחידים ודביקים.

 

מעבירים 2/3 מפירורי הבצק לתחתית התבנית מהדקים היטב לתחתית התבנית ליצירת שכבת בצק אחידה ושווה. אפשר להיעזר בכף וליישר את הבצק.

מכניסים את התחתית לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד מעט הזהבה.

את שאר הפירורים משאירים בצלחת קטנה בצד עד ההרכבה.

 

לאחר אפיית התחתית משאירים לצינון בחוץ כ-20 דקות וממשיכים אל המלית.

 

למלית הגבינה: בקערת המיקסר מניחים גבינת שמנת, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף את הגבינה מספר דקות על מהירות גבוהה, עד שמקבלים קציפה של גבינה סמיכה.

מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף על מהירות די גבוהה.

מוסיפים את הגבינה הלבנה , הפודינג וניל, הביצים והתמצית וניל, ממשיכים להקציף עד בלילה אחידה ללא גושים ( תשימו לב שלא נשארו לכם גושים בתחתית הקערה ).

כאשר הבלילה אחידה מוזגים אותה מעל התחתית האפויה.

 

מעל בלילת הגבינה מפזרים בעדינות את פירורי הבצק שנשארו לנו בצד, מורידים את חום התנור ל- 170 מעלות.  מכניסים לאפייה כ- 40 עד 50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב.

 

מוציאים מאפייה, מצננים ומכניסים לקירור במקרר לפחות כ- 5 שעות או לילה.

לאחר קירור מלא מחלצים מהתבנית, פורסים לריבועים ומגישים.

[js-disqus]