fbpx

עוגת בייגלה, שוקולד וחמאת בוטנים

2 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

מתוק – מלוח! אחד השילובים האהובים עליי.

יש משהו בביס שהוא גם מתוק וגם מלוח שמושך, שנשאר טעם של עוד, אבל כמובן שלא כולם מתחברים לזה ולפעמים צריך להתרגל לזה.

אחד מהשילובים הנפוצים הוא חמאת בוטנים ושוקולד , אני הוספתי גם בייגלה מלוח.

העוגה הזאת היא נורא עדינה יחסית , היא משולבת עם שוקולד וחמאת בוטנים, ויש גם בתחתית בייגלה מלוח שמשלים את הביס, הוא מין חטיף דק בתור תחתית.

העוגה הזאת היא באמת ממכר! והכי מרשימה!

וכמה מילים לפני שמתחילים:

קרם חמאת הבוטנים די יציב , לכן כדאי לשטח אותו עם פלטה קטנה או גב של כף כדי ליצור שכבה אחידה.

היזהרו מהקצפת יתר בשכבת חמאת הבוטנים ואל תבהלו אם היא הופכת ליציבה כאשר מוסיפים את חמאת הבוטנים בסוף, זה בסדר!

אפשר כמובן לקשט עם כל קצפת אחרת.

 

יאללה בהצלחה! ושיהיה לנו סופ"ש מתוק – מלוח

 

עוגת בייגלה, שוקולד וחמאת בוטנים ( תבנית עגולה בקוטר 22):

 

לבסיס בייגלה:

200 גרם בייגלה

100 גרם חמאה מומסת

150 גרם חמאת בוטנים

 

לשכבת חמאת בוטנים:

1 כוס חמאת בוטנים  ( כף אחת שומרים בצד)

225 גרם גבינת שמנת

300 מ”ל שמנת מתוקה ( ¼1 כוסות )

1/2 כוס אבקת סוכר

 

לשכבת שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

450 מ”ל שמנת מתוקה ( ¾1 כוסות + כף )

5 גרם ג’לטין מומס ב- 25 גרם מים

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

200 מ”ל שמנת מתוקה

 

לקישוט הקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 כוס )

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבסיס: במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים דקים. אל תערובת הבייגלה מוסיפים חמאה וחמאת בוטנים, מערבבים היטב עד איחוד.

מעבירים את הבסיס אל תחתית התבנית,מהדקים בעזרת הידיים או גב של כף. מעבירים את הבסיס למקפיא.

 

ממשיכים עם שכבת חמאת בוטנים: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, גבינת שמנת ואבקת סוכר. מקציפים עם וו בלון עד קציפה רכה, מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף רק עד איחוד, תזהרו מהקצפת יתר .

 

את הבלילה מוזגים מעל הבסיס הקפוא ומשטחים לשכבה אחידה. מעל הבלילה מזלפים את חמאת הבוטנים שהשארנו בצד ובעזרת קיסם משיישים מעט. מכניסים את העוגה להקפאה כשעה.

 

לאחר הקפאה ממשיכים אל שכבת השוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר ו 200 מ”ל שמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים את הג’לטין וטורפים היטב כדי שיימס מהחום ( אם הג’לטין לא נמס תכניסו את הבלילה ל – 30 שניות למיקרוגל ). מניחים בצד ל – 10 דקות להצטננות.

 

בקערת המיקסר מקציפים עם וו בלון 250 מ”ל שמנת מתוקה עד קציפה יציבה. מקפלים את הקצפת אל הגנאש שוקולד, מקפלים רק עד איחוד.

 

מוזגים בעדינות את שכבת השוקולד מעל שכבת חמאת בוטנים , משטחים מעט ומעבירים להקפאה לילה.

 

ממשיכים עם הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר , שוקולד חלב ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים את הגנאש מעל העוגה הקפואה ומחזירים למקפיא לשעה להתייצבות.

 

לקצפת: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל , מקצפים עם וו בלון עד קציפה יציבה. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לערבב רק עד איחוד.

 

לאחר הקפאה משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה, מקשטים ומגישים.

העוגה נשמרת כשבוע במקפיא.

[js-disqus]