fbpx

רולדת שמרים קקאו כמו של פעם

24 אוגוסט 2023 מאת עדי קלינגהופר

רולדת שמרים קקאו כמו של פעם ( 4 רולדות )

 

לבצק –

1 ק"ג קמח

100 גרם סוכר

50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

100 גרם חמאה

500 מ"ל חלב

1 כפית מחית וניל

קורט מלח

 

למלית קקאו-

200 גרם חמאה/ נטורינה מומסת

1 כוס קקאו

1 כוס סוכר

קורט קינמון

 

ניתן להמיר גם לממרח תמרים / ממרח שוקולד

 

ביצה להברשה

 

אופן ההכנה –

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

 

מתחילים עם הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומערבבים מעט. מוסיפים ביצים, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות לקראת הסוף מוסיפים את המלח, לשים עד בצק אחיד וחלק ומעט דביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

 

למלית קקאו – בקערה מניחים חמאה ומרככים אותה במיקרוגל במשך 30 שניות.

מוסיפים קקאו, סוכר וקינמון ומערבבים עד מלית אחידה ונוחה למריחה.

 

מוציאים את הבצק שתפח אל משטח עבודה מקומח וחוצים ל-4 חלקים.

עם כל חלק עובדים בנפרד , מרדדים למלבן דק , מורחים מלית קקאו או ממרח תמרים ( ניתן גם להמיר לכל ממרח שוקולד שרק תרצו! ) ומגלגלים לרולדה.

את הרולדה מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כך חוזרים עם שאר הבצק שנותר.

מניחים להתפחה כחצי שעה או עד הכפלת הנפח, מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה כחצי שעה או עד הזהבה מלאה.

 

לסירופ סוכר – מרתיחים בקלחת 1 כוס סוכר עם 1 כוס מים.

 

לאחר אפיית העוגות מברישים מיד עם סירופ סוכר ומניחים לרולדות להצטנן במשך כחצי שעה- שעה.

לאחר מכן ניתן לפרוס.

הרולדות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 3 ימים.

 

 

 

 

 

 

[js-disqus]