fbpx

רולדה לוטוס וניל פרווה

10 ספטמבר 2023 מאת עדי קלינגהופר

רולדה לוטוס וניל פרווה – ( רולדה אחת )

 

לרולדה וניל-

4 ביצים

80 גרם סוכר

3 כפות שמן קנולה

100 גרם קמח

1/2 כפית א. אפייה

קורט מלח

תמצית/ מחית וניל

 

1 צנצנת לוטוס קראנץ' מומסת למריחה על גבי הרולדה

 

לקצפת לוטוס –

250 מ"ל שמנת צמחית/קרם קוקוס

250 מ"ל חלב סויה

1 אינסטנט פודינג וניל ( 80 גרם )

1 כף סוכר

3 כפות גדושות ממרח לוטוס קראנץ'

 

לציפוי הרולדה –

צנצנת ממרח לוטוס

50 גרם שוקולד לבן טבעוני מומס

10 עוגיות לוטוס טחונות דק

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הרולדה-

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, מקציפים מספר דקות עד קציפה תפוחה ובהירה.

תוך כדי קציפה מוסיפים את השמן ווניל וממשיכים להקציף. מנפים אל הבלילה את הקמח, א. אפייה, מלח ומערבבים / מקפלים בעדינות עד בלילה אחידה ללא גושים.

 

את הבלילה מוזגים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן היטב כדי למנוע הידבקות של הבלילה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה ומכניסים לאפייה למשך 13 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים מאפייה מניחים מעל הטורט נייר אפייה והופכים על משטח עבודה.

מסירים את נייר האפייה העליון ומגלגלים את הרולדה כאשר היא חמה, מניחים אותה מגולגלת לצינון בטמפרטורת החדר.

לאחר צינון מלא של הרולדה מכינים את הקצפת – בקערת המיקסר מניחים שמנת צמחית, חלב סויה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וממרח לוטוס, מקציפים הכל עד קצפת מעט יציבה.

 

שלב ההרכבה –

פותחים את הרולדה על משטח עבודה, ממיסים  את הממרח לוטוס קראנץ' ומורחים על גבי הרולדה. מחכים מספר דקות לצינון ומעל מניחים את הקצפת. מורחים בשכבה אחידה, אפשר להיעזר בפלטה קטנה ולאחר מכן מגלגלים בזהירות , נעזרים בנייר אפייה.

את הרולדה מעבירים להקפאה כשעתיים, לאחר שעתיים מוציאים מניחים על גבי רשת.

ממיסים את ממרח הלוטוס החלק ומוזגים על גבי הרולדה הקפואה. לאחר מכן מקשטים עם שוקולד לבן ומומס מפזרים פירורי לוטוס.

מעבירים את הרולדה לקירור והמשך התייצבות לפחות כשעתיים.

העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך 3 ימים.

 

 

[js-disqus]