fbpx

עוגת ביסקוויטים ללא ייסורי מצפון

24 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת ביסקוויטים היא ללא ספק אחת הקלאסיקות היותר אהובות.

זאת עוגה שמזכירה לי את הילדות, את שבת בבוקר עם כוס חלב או שוקו …

אצלנו היא כבר קבועה בתפריט כל שישי- שבת, ואני בטוחה שכמוני גם בתים נוספים!

אבל הפעם הכנתי אותה בגרסא קצת שונה. הפעם עוגת הביסקוויטים שלנו תהיה ללא ייסורי מצפון אבל עדיין טעימה מאוד!

אחרי חג החנוכה, ובכלל עונת החגים שחלפה על פנינו .. החלטתי שאם יש מתכון שאני יכולה לקצץ בו מבחינת סוכר , שומן וקלוריות זה מה שיקרה.

ואז הכרתי את סוויטאנגו , האמת שלא התנסיתי במוצרים שלהם עד לפני חודש. אבל לאחר ניסוי קטן הבנתי , שהכל אפשרי! גם עוגת ביסקוויטים דלת קלוריות וגם להינות …. ולא רק! תחכו להמשך למתכונים נוספים.

אז הפעם עוגת הביסקוויטים היא בטעם שוקולדי , עוגה טעימה ומפנקת.

הערך הקלורי של העוגה ללא ציפוי שוקולד – אם פורסים את העוגה ל -16 יחידות, כל יחידה שווה ל- 120 קלוריות.

הערך הקלורי של העוגה כולל ציפוי השוקולד – אם פורסים את העוגה ל-16 יחידות, כל יחידה שווה ל – 170 קלוריות.

 

כמה דברים לפני שמתחילים: 

נתחיל מפודינג השוקולד של סוויטאנגו. הפודינג הוא בשונה מהפודינג שאנחנו מכירים פחות יציב. ולכן חשוב להקפיד על השלב של הקירור עם החלב.

הבלילה של העוגה תצא דלילה אבל אל תבהלו! הבלילה תתייצב במקרר.

חשוב מאוד לעבוד לאט ובעדינות עם הביסקוויטים כדי שלא יזוזו במהלך בניית העוגה. אני ממליצה לכם להיעזר עם כף במזיגת הבלילה , ולמזוג ולאט ובעדינות כדי שלא יזוזו הביסקוויטים.

העוגה חייבת להשאר במקרר לפחות 10 שעות עד התייצבות מלאה.

אם אתם רוצים ליצור עוגה יציבה יותר תוסיפו עוד פודינג שוקולד כך שיהיו בעוגה בסה"כ 3 חבילות פודינג.

אם אין לכם בהישג יד פודינג שוקולד של סוויטאנגו אפשר להמיר לפודינג שוקולד רגיל.

 

עוגת ביסקוויטים ללא ייסורי מצפון ( תבנית 20*20 ):

 

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מיכל שמנת חמוצה 9% ( 200 מ"ל)

2 חבילות פודינג שוקולד של סוויטאנגו

1 כף קקאו

1 כוס חלב 3%

חבילה אחת של פתיבר חום

 

לציפוי :

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם חלב

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים את החלב עם 2 חבילות פודינג שוקולד של סוויטאנגו , טורפים היטב עד שנעלמים כל הגושים. מעבירים את הקערה למקרר למשך כ-20 דקות.

כאשר הפודינג התייצב מעט אחרי קירור קצר ממשיכים.  מוסיפים אל הקערה את הקקאו וטורפים היטב.

לאחר מכן מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצנ, טורפים עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים.

 

מתחילים בהרכבת העוגה: בקערה מניחים חלב לטבילה של הפתיבר.

טובלים את הפתיבר בחלב ומניחים אחד ליד השני בתחתית התבנית , כך שכל התבנית תהיה "מרופדת" בפתיבר.

מעל הפתיבר מוזגים (בזהירות!)  כ1/3 מהבלילה, משטחים מעד בעזרת כף.

 

מעכשיו והלאה עובדים בעדינות ובזהירות מכיוון שהבלילה נורא דלילה.

 

מעל שכבת הקרם מניחים ( בעדינות! ) שכבה נוספת של פתיבר שטבלנו בחלב , מעל הפתיבר מניחים שכבה נוספת של הקרם, איך עושים זאת?

לוקחים כף ומוזגים בעדינות מעל הפתיבר כדי שלא יזוז , משטחים ממש בעדינות את הקרם, כך חוזרים עם שכבה נוספת של פתיבר ולבסוף קרם.

תעבדו בעדינות, לאט ובזהירות ותראו שתצא לכם עוגה מהממת!

מכניסים את העוגה להתייצבות מלאה – לפחות 10 שעות.

 

לאחר התייצבות של העוגה מכינים את הציפוי:  בקערה מניחים שוקולד וחלב, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים בעדינות ( כדאי להיעזר בכף ) ומשטחים את כל השכבה העליונה.

מחזירים לקירור להתייצבות לפחות כשעה.

לאחר התייצבות של הקרם העוגה מוכנה!  ניתן לשמור אותה במקרר במשך 4 ימים.

 

 

 

 

[js-disqus]