fbpx

רוגלך שקדים ודבש

4 ספטמבר 2023 מאת עדי קלינגהופר

רוגלך שקדים ודבש ( 30 יחידות רוגלך קטן )

 

לבצק שמרים:

480 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים

70 גרם סוכר

1 ביצה

1 כוס חלב/חלב סויה ( 240 מ"ל )

60 גרם חמאה/ נטורינה רכה

קורט מלח

1 כפית מחית וניל / תמצית וניל

 

לקרם שקדים דבש:

200 גרם שקדים טחונים

200 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

100 גרם קמח

50 גרם דבש

 

לקישוט – שקדים פרוסים

 

לסירופ סוכר:

125 מ"ל מים

70 גרם סוכר

כף דבש

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומערבבים מעט. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות לקראת הסוף מוסיפים את המלח, לשים עד בצק אחיד וחלק ומעט דביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

 

הכנת הקרם שקדים- מכניסים את כל חומרי המלית למעבד מזון ומעבדים עד מלית אחידה.

 

עיצוב הרוגלך- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים מלבן דק. מעל המלבן מורחים את מלית השקדים.

 

מקפלים את המלבן לחצי ( מניחים אחד על השני ), מרדדים את המלבן שוב כך שנקבל מלבן דק.

זה הזמן לחתוך למשולשים קטנים ולגלגל לרוגלך , מהבסיס אל השפיץ.

 

מניחים את הרוגלך על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה , מניחים במרווחים קטנים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח כחצי שעה עד שעה.

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.

 

לאחר התפחה מברישים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה.

בזמן הזה מכינים את הסירופ סוכר – בקלחת קטנה מניחים מים, סוכר ודבש, מביאים לרתיחה.

 

מוציאים את הרוגלך מהתנור, מברישים במי סוכר בנדיבות.

מניחים לרוגלך להצטנן ולאחר מכן ניתן לזלול.

 

הרוגלך נשארים במיטבם בקופסא אטומה כ-3 ימים בטמפרטורת החדר.

[js-disqus]