fbpx

אוזני המן פיסטוק ושיבולת שועל

9 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

הפעם אותגרתי.

אוזני המן עם שיבולת שועל? מודה שזה קצת הרתיע אותי בהתחלה.

ואז התחלתי לחשוב קצת בהיגיון .. בהתחלה עלה לי קראק פאי, אוזן המן קראק פאי ואז הבנתי שזה היה קצת בלתי אפשרי.

פיסטוק, קרם שקדים … זה ממכר, זה טעים בכל מאפה, אין פה איפה לטעות.

ועכשיו לחלק החשוב, שזה הבצק , בצק פריך עם שיבולת שועל … אני יודעת שזה קצת מרתיע אבל אם לא תנסו לא תדעו כמה שזה טעים!

הכל משתלב פה מדהים ויש לי אוזן המן פייבוריטית לחג!

 

חג שמח , עם אוזן המן שיבולת שועל ופיסטוק.

 

אוזני המן פיסטוק ושיבולת שועל  ( 25 יחידות ):

 

לבצק:

200 גרם חמאה / שמן קוקוס

50 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

150 גרם קמח

150 גרם קוואקר

 

למילוי שקדים פיסטוק:

100 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים טחונים / פיסטוק טחון דק

1 חלמון

2 כפות קורנפלור

4 כפות מחית פיסטוק

 

לקישוט:

שוקולד לבן מומס עם כפף מחית פיסטוק

פיסטוק גרוס

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים חמאה ואבקת סוכר, מחברים וו גיטרה ומקרימים עד קבלת חמאה רכה כמו קרם.

מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב.

טוחנים את הקוואקר עד מרקם דק , מוסיפים לקערת המיקסר וגם את הקמח, מערבבים עד קבלת בצק אחיד ללא גושי חמאה, וגם מעט דביק.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים או למשך הלילה.

 

ממשיכים אל הקרם: בקערת המיקסר מניחים חמאה , אבקת סוכר ושקדים טחונים, מחברים וו גיטרה ומקרימים עד קבלת קרם.

מוסיפים חלמון ומערבבים שוב. לאחר מכן מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד קבלת קרם ללא גושים.

מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים עד קבלת קרם פיסטוק חלק.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף ( אם הבצק שלכם מוכן ואת מתחילים להכין את אוזני ההמן עכשיו אז אפשר להשאיר את הקרם בחוץ, אם אתם צריכים לחכות שהבצק יתקרר אז שומרים את הקרם במקרר ).

 

הרכבת האוזן המן: מוציאים את הבצק מקירור למשטח עבודה מקומח. מרדדים את הבצק למלבן די דק.

קורצים בעזרת רינג עיגולים בקוטר 5-7 ס"מ.

במרכז כל עיגול מזלפים קרם פיסטוק ( לא להגזים עם הקרם כדי שהאוזניים לא יפתחו במהלך האפייה ).

בצידי העיגול מורחים מעט חלבון של ביצה וסוגרים את הקצוות לאוזן המן, חשוב להדק היטב!

 

מניחים את האוזני המן במרווחים שווים ומכניסים לאפייה כ- 15 עד 20  דקות או עד מעט הזהבה של הקרם.

 

לאחר אפייה מניחים לצינון בצד כ- 20 דקות, לאחר מכן ניתן לקשט עם אבקת סוכר או לזלף מעט שוקולד לבן מומס ולפזר פיסטוק גרוס וגם ללא קישוט הן מושלמות!

 

ואם לא חיסלו לכם את כל המגש אז ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

פרסום מומן בשיתוף "קוואקר".

[js-disqus]