fbpx

רוגלך שום וגבינות

2 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

בשבוע שעבר נפגשתי עם רחלי קרוט אהובתי ( יש שמכירים אותה בתור "קרוטית" ).

ביחד הכנו לכם כמה מתכוני שמרים של החיים! כל אחד מיוחד בפני עצמו ואני בטוחה שאתם תתאהבו …

 

הסנונית הראשונה היא מלוחה – אצלי תמצאו רוגלך מלוח עם גבינות ואצל רחלי תמצאו פרעצל גבינות ענק ומטורף!

הרוגלך שלפניכם הוא הגרסא המושחתת לרוגלך מלוח עם שילוב של הלחמניות שום המושלמות … הכי מתאים לארוחת בוקר או ערב, כל אחד " תולש " לעצמו את הרוגלך שהוא רוצה וזולל בלי לשים לב ( בצד אפשר גם איזה סלט קטן לאיזון )

 

הבצק רוגלך כאן הוא בצק רך ונעים להכנה וכמובן שלאכילה , והוא כמובן הבצק של עוגת הרוגלך המושלמת של רחלי.

אז תגידו לי אתם מה צריך יותר מזה? בצק רך וטעים , מילוי גבינות מפנק והמכלול הזה שגם מזכיר מעט את הלחמניות שום הממכרות!

תכינו , תתאהבו ותספרו לי איך היה (:

 

רוגלך מלוח עם גבינות ( המתכון מספיק ל 30-40 יחידות רוגלך ):

 

לבצק רוגלך:

500 גרם קמח

30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר

1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ”ל)

2 ביצים L

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

 

*ביצה להברשה

 

למילוי גבינות:

200 גרם ריקוטה למריחה

כוס מוצרלה

חבילה של גבינת טוב טעם (250 גרם)

100 גרם פרמז’ן מגורד

כפית שום גבישי

כפית מלח

קורט פלפל שחור

 

לציפוי אחרי האפייה:

50 גרם חמאה מומסת

1 כפית פטרוזיליה מיובשת

קורט שום גבישי

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר מחברים וו לישה ומתחילים לערבב, מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את השמנת החמוצה. בסוף מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ- 7 דקות לפחות.

 

מעבירים את הבצק לקערה , מכסים עם מגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה של הבצק ממשיכים למילוי: בקערה מערבבים את המוצרלה ( משאירים כף בצד לפיזור ) , פרמז’ן , טוב טעם , שום גבישי , מלח ופלפל.

 

עיצוב הרוגלך: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים. כל כדור מרדדים למלבן דק , מעל המלבן מורחים מחצית מגבינת הריקוטה. מעל גבינת הריקוטה מפזרים מחצית מקערת הגבינות ומהדקים היטב אל הבצק לבסוף מפזרים מעט מהמוצרלה שנשארה בצד ( כך חוזרים גם עם הבצק השני ).

 

חותכים את הבצק למשולשים בעזרת סכין חדה או גלגלת , מגלגלים כל משולש לרוגלך קטן ( מגלגלים מהבסיס אל השפיץ).

מניחים את הרוגלכים במרווחים קטנים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, משאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.

 

מברישים את הרוגלכים בביצה טרופה, מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.

 

מכינים את הציפוי: בקערה חמאה מומסת , פטרוזיליה מיובשת ושום גבישי מערבבים.

 

לאחר האפייה מברישים את הרוגלך עם הציפוי, מחכים מעט שיתקרר ומגישים. את הרוגלך ניתן להקפיא ולהפשיר בתנור

[js-disqus]