fbpx

קוקילידה ביתית

10 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

**המתכון שופץ ועודכן בתאריך ה- 1/7/2021

 

קוקילידה ( 8 יחידות קוקילידה ) :

 

לעוגיות שוקולד:

142 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כוס סוכר לבן ( אפשר להמיר חצי כוס לסוכר חום )

125 גרם קמח

42 גרם קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

10 גרם אגוזי מלך גרוסים

100 גרם שוקולד לבן קצוץ.

 

לגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 מיכל חלב מרוכז ( 400 גרם )

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הגלידה יום קודם – בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה רכה.

מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד איחוד.

מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית בגודל 25*35  , מוזגים את בלילת הגלידה, משטחים עם פלטה או גב של כף ומכניסים להקפאה לפחות 12 שעות.

 

יום למחרת ( יום הרכבת הקוקילידה ) ממשיכים עם העוגיות –

בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד הקרמה של החמאה ואיחוד עם הסוכר.

מוסיפים את הביצה , מגרדים את דפנות הקערה וממשיכים לערבב מספר דקות עד איחוד.

אל הקערה מוסיפים את היבשים , קמח קקאו, אבקת סודה לשתייה, קורט מלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד ודביק ( תשימו לב שאין גושי חמאה ).

אל הבצק מוסיפים אגוזי מלך ושוקולד לבן , מערבבים מספר שניות עד איחוד.

מעבירים את הבצק ( בעזרת מרית ) אל קערה ומכניסים לקירור במשך כשעה.

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

 

מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של בצק במרווחים ( תשימו לב , העוגייה מתרחבת ) מעל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

 

מכניסים את העוגיות לאפייה כ- 10 עד 12 דקות, מוציאים את העוגיות ומניחים להן להתייצב ולהתקרר!

 

לאחר שאפינו את כל העוגיות מתאימים לעוגייה את גודל הקורצן / הרינג העגול שאיתו נקרוץ את הגלידה.

 

מוציאים את הגלידה מהקפאה, משחררים את הגלידה מהתבנית, מניחים על משטח עבודה ( כשהנייר אפייה עדיין למטה, כך יהיה קל יותר לחלץ)

בעזרת הרינג קורצים עיגול של גלידה, נעזרים בסכין או פלטה ומניחים את הגלידה שקרצנו מעל העוגייה,  עם העוגייה השנייה סוגרים לסנדוויץ’ ומעבירים למקפיא מיד כדי למנוע מהגלידה לנזול.  כך חוזרים עם כל העוגיות .

אם אתם מרגישים שהגלידה מתחילה להתרכך תחזירו אותה שוב למקפיא כדי שיהיה נוח יותר לחלץ אותה.

 

מעבירים את הקוקילידה למקפיא לשעה להתייצבות ואוכלים.

את הקוקילידה שומרים במקפיא כשבוע ימים.

 

 

[js-disqus]