fbpx

פארי ברסט אגוזים קלאסי

3 אפריל 2024 מאת עדי קלינגהופר

 

פארי ברסט אגוזים קלאסי  ( 4 יחידות בקוטר 10 ס"מ או 1 יחידה משפחתית בקוטר ):

 

לבצק רבוך:

250 מ"ל חלב

120 גרם חמאה

10 גרם סוכר

5 גרם מלח

140 גרם קמח

3-4 ביצים (200-230  גרם ביצים)

100 גרם שקדים פרוסים לקישוט

 

לקרם מוסלין:

1 קרם פטיסייר מוכן וקר מהמקרר על פי המתכון הזה ( מומלץ להכין יום קודם )

200 גרם מחית אגוזים/ פרלינה

220 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

 

לקישוט:

אגוזי לוז מסוכרים – ברס

100 גרם מחית אגוזים/ פרלינה

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 180 מעלות, סטטי.

 

לבצק רבוך- בסיר מניחים חמאה, חלב, סוכר ומלח, מביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה מוסיפים את הקמח , מורידים מהאש ומערבבים בעזרת כף עץ עד קבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מחזירים לאש ל 2 דקות לייבוש קל של הבצק תוך כדי ערבוב מתמיד.

 

את הבצק מעבירים לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה כדי לקרר את הבצק.

אחרי כמה דקות של ערבוב, כאשר קערת המיקסר קרה והבצק התקרר מתחילים להוסיף את הביצים ,מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים, כאשר אחת נטעמת והבצק מתאחד מוסיפים את הבאה בתור.

 

מתחילים קודם כל עם 3 ביצים. את הביצה הרביעית טורפים בקערה קטנה וכל פעם מוסיפים קצת עד קבלת בצק נוזלי אך לא מידי, אם תיקחו מעט בצק בין שתי האצבעות הוא אמור להימתח ולא להיקרע.

לאחר מכן מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עיגול אחד בקוטר 10 ס"מ. צמוד אליו מזלפים עוד עיגול כך שנקבל עיגול כפול.

מעל העיגול מזלפים עיגול נוסף כך שיקבל גובה. מפזרים מעל שקדים פרוסים

מכניסים לאפייה. לא פותחים את התנור במהלך האפייה. אופים כ-45 דקות או מוציאים מהתנור ברגע שהבצק שחום היטב.

לאחר האפייה מוציאים ומצננים.

פורסים את הפארי ברסט במרכז כך שנקבל 2 חלקים ומכינים את הקרם

 

להכנת הקרם-

בקערת המיקסר מניחים חמאה, מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה עד קבלת קרם אוורירי, מוסיפים את מחית האגוזים וממשיכים להקציף עד קרם אחיד.

עוצרים את פעילת המיקסר ומוסיפים את הפטיסייר שקיררנו. מפעילים את המיקסר מקציפים עד קרם יציב זה לוקח ממש כמה שניות. כאשר קיבלנו קרם יציב שומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.

 

הרכבת הפארי ברסט-

את הקרם מערבבים מעט עם כף ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק.

מניחים את תחתית הפארי ברסט על צלחת הגשה , מעל מזלפים מעט מחית אגוזים.

מעל מזלפים את הקרם, סוגרים עם החלק העליון של הפארי ברסט ומכניסים לקירור להתייצבות במשך 4 שעות.

לאחר מכן מקשטים עם אבקת סוכר ומחית אגוזים, אגוזי לוז מסוכרים, מגישים ופורסים.

 

הפארי ברסט נשמר במקרר למשך 3 ימים.

 

הערות נוספות- 

כדי להמיר את המתכון לפרווה,

את החלב ממירים לחלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז.

את החמאה ממירים לנטורינה.

בפסח ניתן להמיר את הקמח לקמח תמי או קמח קונדיטור שהוא תחליף קמח 1:1.

[js-disqus]