fbpx

פיצה לבנה עם גבינות ופטריות

7 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

היום יש לנו ארוחת ערב גם מלוחה וגם מתוקה- וכל זה מבצק אחד!

בצק פיצה הכי פשוט שיש, הכי קל להכנה! עם קמח שמרים פיצה , פשוט להוסיף מים ושמן זית ויש לנו בצק, אתם תדאגו רק לתוספות האהובות עליכם (:

 

פיצה ביאנקה – גבינות ופטריות ( 4 פיצות בקוטר 30 ):

 

1 ק"ג קמח שמרים פיצה של סוגת

620 מ"ל מים פושרים

20 גרם שמן זית

 

לתוספות:

200 מ"ל שמנת לבישול

מלח

פלפל

ממרח פסטו

400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

100 גרם גבינת פרמז'ן

10 פטריות שמפיניון ( אפשר כמובן לגוון בסוג הפטריות )

בזיליקום טרי

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים את הקמח והמים, מחברים וו לישה ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. לאחר כחמש דקות מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש כחמש דקות נוספות עד קבלת בצק חלק ודביק מעט.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים למנוחה במקום חמים כרבע שעה.

לאחר רבע שעה מנוחה מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים 4 כדורים שווים. מניחים מעל משטח מקומח במקום חמים. מפזרים מעל קצת קמח, מכסים ומניחים להתפחה נוספת כ-40 עד 60 דקות.

 

בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות על מצב טורבו.

 

ממשיכים לתוספות: בקערה קטנה מניחים את השמנת לבישול, מתבלים עם מלח , פלפל ( אפשר להוסיף גם שום גבישי ).

חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות די עבות , אל תדאגו באפייה הפטריות מצטמקות.

 

לאחר שהבצק תפח מתחילים בהכנה:

מתחילים עם כדור אחד, את שאר הכדורים משאירים בצד מכוסים היטב.

 

פותחים את הבצק לעיגול די דק.

מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

מניחים 5 כפות מהשמנת ומורחים על שטח הבצק, תשימו לב שהשארתם שוליים.

מעל השמנת מניחים מספר כפות של ממרח פסטו ( כמה שאתם אוהבים ) ומורחים מעט את הממרח.

מעל הכל מפזרים באופן אחיד גבינת מוצרלה , מעל הגבינה מגרדים פרמז'ן. מניחים פרוסות של פטריות באופן חופשי.

 

מכניסים את הפיצה לאפייה, מורידים את חום התנור ל- 210 מעלות. ממשיכים לאפות כ12 עד 15 דקות או עד שהפיצה אפויה וזהובה בתחתית ובשוליים.

מניחים מעל הפיצה מעט בזיליקום טרי ופורסים.

 

לפיצה המתוקה:

1 כמות בצק פיצה (  ראו מתכון למעלה )

 

לתוספות:

400 גרם נוטלה

200 גרם שוקולד מריר / שוקולד צ'יפס

300 גרם מיני מרשמלו

 

אופן ההכנה:

ראו למעלה אופן הכנה של הבצק.

 

לאחר שהבצק תפח , משטחים אותו לבצק עגול ודק. משאירים שוליים ואת כל שאר שטח הבצק מחוררים בעזרת מזלג.

 

מכניסים את הבצק לאפייה ב-210 מעלות. כ -10 דקות או עד ממש מעט הזהבה.

לאחר מכן מוציאים מהתנור מניחים מעל נוטלה ומורחים בעדינות עם פלטה או כף ( תשימו לב שהנוטלה תימס לכם תוך שניות).

מעל הנוטלה מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר. מעל מניחים מיני מרשמלו ומכניסים לאפייה נוספת עד הזהבה של המרשמלו ( בערך כ-5 דקות).

זהו הפיצה מוכנה!

[js-disqus]