fbpx

עוגת דבש ולוטוס מושלמת!

3 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת דבש ולוטוס ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף קוטר 24 )

 

לעוגת דבש:

3/4 כוס סוכר (150 גרם )

3 ביצים

240 גרם דבש

2/3 כוס שמן קנולה

¾2 כוסות קמח פחות כף (  375 גרם )

1 כפית סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1.5 כפיות קינמון

1 ו-1/3 כוסות תה רותח ( 333 מ"ל )

150 גרם ממרח לוטוס מומס

1 כף קפה נמס

 

לציפוי:

150 גרם ממרח לוטוס מומס

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות, סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים, שמן וסוכר. מחברים וו בלון ומתחילים לערבב עד איחוד החומרים.

מוסיפים את הדבש ומערבבים.

לאחר מכן מוסיפים את היבשים , קמח , מלח, קינמון, אבקת סודה ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד מלא ללא גושים.

מוסיפים את התה הרותח וקפה נמס ומערבבים.

לבסוף מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.

 

אם אתם משתמשים בתבנית יציקה ממתכת , משמנים אותה עם חמאה / נטורינה ומפדרים בקמח , לאחר מכן הופכים ומציאים את שאריות הקמח.

אם אתם אופים בתבנית חד פעמית ( אינגליש קיי לדוגמא ) אין צורך לשמן את התבנית.

 

מוזגים את הבלילה לתבניות שלנו ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובה שלה , זה משתנה מאחד לשני.

 

מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים צינון מלא!

מחלצים מהתבנית, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומוזגים מעל את ממרח הלוטוס המומס.

 

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

 

צילום: אפרת ליכטנשטט

 

[js-disqus]